21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Kurban bayramına kaç gün var, ne zaman? Kurban bayramı tatili uzatılacak mı, kaç gün?

Kurban bayramına kaç gün var, ne zaman? Kurban bayramı tatili uzatılacak mı, kaç gün?

Haziran ayının sonuna yaklaşılırken Kurban bayramına kaç gün var? sorusuna cevap aranıyor. Kurban kesecekler ve tatil yapmak isteyenler ise Kurban bayramı ne zaman, kaç gün? diye araştırma yapıyor. Kurban bayramı bu sene haftaiçine denk gelecek ve 4 gün sürecek. Peki Kurban bayramı tatili uzatılacak mı? Cevabı haberimizde...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kurban bayramına kaç gün var, ne zaman? Kurban bayramı tatili uzatılacak mı, kaç gün?

Milyonlarca müslüman Kurban bayramında kurban kesecek ve ibadetlerini gerçekleştirecekler. Bu sebeple Haziran ayı sonu yaklaşırken Kurban bayramına kaç gün var, Kurban bayramı tatili ne zaman? sorgulamarı yapıyorlar. Kurban bayramı tatili uzatılacak mı, kaç gün var? bir diğer merak konusu. Kurban bayramı 4 gün sürecek fakat haftasonu ile birleştirilmesi öngörülüyor ve tatilin uzaması bekleniyor. Gözler bir sonraki Kabine Toplantısına çevrildi. 

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN VAR, KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bugün tarihler 23 Haziran'ı gösterirken, kurban bayramına 26 gün kalmış durumda. 

19 Temmuz Pazartesi Arefe günü
20 Temmuz Salı Kurban Bayramı 1. günü
21 Temmuz Çarşamba Kurban Bayramı 2. günü
22 Temmuz Perşembe Kurban Bayramı 3. günü
23 Temmuz Cuma Kurban Bayramı 4. Günü

Böylece 20 Temmuz’da başlayacak olan kurban bayramı toplamda 4 gün sürecek. Fakat haftaiçine denk gelen kurban bayramı tatilinin 9 güne çıkması öngörülüyor. Arefe günü ile ilgili kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Kurban bayramında kurban kesimi ibadetini ve diğer ibadetlerini gerçekleştirecekler. 

Kurban bayramına kaç gün var

TURİZMCİLERİN TALEBİ TATİLİN UZATILMASINDAN YANA 

Turizmciler Kurban Bayramı tatilini 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'yle birleşmesini istiyor. Böylelikle 15 Temmuz'un perşembe gününe denk gelmesi sebebiyle şu anda 9 gün kabul edilen tatil 11 güne çıkacak. Öte yandan bu fikre karşı talepler de söz konusu.

TİCARET ODASINDAN TARAFINDAN KARŞI TALEP

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Kurban Bayramı tatilinin uzatılması taleplerine "Uzun tatillerde üretim çarkları ve ticaret kesintiye uğruyor, ihracat yavaşlıyor" diyerek karşı çıktı.

KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR?

Diyanet'in bu yıl için belirlediği ücret yurt içinde 1125, yurt dışında 925 lira olarak duyuruldu.

KURBAN İBADETİNİN HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452). Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.

Akıl sağlığı yerinde, hür, mukim ve dinî ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını kesmekle hem Cenab-ı Hakk’a yaklaşmakta, hem de maddi durumlarının yetersiz olması sebebiyle kurban kesemeyenlere yardımda bulunmaktadır (Serahsî, el-Mebsût, XII, 8; İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 197). Bu ibadetin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Kurban, bir müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.
Mezheplerin çoğuna göre udhiyye kurbanı kesmek sünnettir (İbn Rüşd, Bidâye, I, 429). Hanefî mezhebinde ise tercih edilen görüş, kurbanın vacip olduğudur (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). Kurban, -fıkhî hükmü ne olursa olsun- müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri özellikle milletimizin dinî hayatında önemli bir yer tutmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aday sayıları belli oldu! ÖSYM'den YKS ile ilgili önemli açıklama

Aday sayıları belli oldu! ÖSYM'den YKS ile ilgili önemli açıklama