01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Bilim Teknoloji Mahsur kalan astronotlar kurtarılmayı bekleniyor!

Mahsur kalan astronotlar kurtarılmayı bekleniyor!

Uluslararası Uzay İstasyonu mahsur kalan iki astronot için kurtarma görevi başladı. SpaceX’in Dragon kapsülü dün başarılı bir şekilde istasyona kilitlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mahsur kalan astronotlar kurtarılmayı bekleniyor!

Cumartesi günü Florida'daki Cape Canaveral Uzay Merkezi'nden fırlatılan Crew Dragon uzay aracı, NASA astronotları Butch Wilmore ve Sunita Williams'ın  mahsur kaldıkları Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı.

Astronotları uzaya götüren Boeing'in Starliner aracı, bu ayın başlarında arızalanarak Dünya'ya mürettebatsız dönmek zorunda kalmıştı.

DÜNYA'YA DÖNÜŞTE BEKLENMEDİK SORUN

SpaceX, Falcon 9 roketinin Crew Dragon'u yörüngeye gönderdikten sonra Dünya'ya dönüş sırasında bir sorunla karşılaştığını açıkladı.

"YÖRÜNGE DIŞI YANMA YAŞADI"

Şirket, fırlatmanın ardından X'te yaptığı paylaşımda, "Bugün Crew-9'un başarılı fırlatılışının ardından Falcon 9'un ikinci aşaması planlandığı gibi okyanusa atıldı ancak beklenmedik bir yörünge dışı yanma yaşadı." ifadelerine yer verdi.

Dragon kapsülü ise Uluslararası Uzay İstasyonu'na başarıyla kenetlendi ve şubat ayında astronotları Dünya'ya geri getirmesi bekleniyor.

BU YIL 90 KEZ FIRLATILDI

Bu yılki Falcon 9 fırlatması 90. kez gerçekleşti ve SpaceX, 2024'te şimdiye kadar 96 yörüngesel fırlatma gerçekleştirdi.

Bir sonraki Falcon 9 fırlatmasının pazar günü gerçekleşmesi ve Starlink uydularını uzaya göndermesi planlanıyordu ancak sorun çözülene kadar görev askıya alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fuat Oktay: İsrail terörü Suriye’ye sıçrayacak

Fuat Oktay: İsrail terörü Suriye’ye sıçrayacak