24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Biyografi Ali Tezel Kimdir?

Ali Tezel Kimdir?

Ali Tezel hakkında bilgi almak, yaptığı işlere göz atmak ve bulunduğu konumu incelemek istediğimizde oldukça geniş bir hayat karşımıza çıkıyor ancak tüm bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse, Ali Tezel Türkiye’de sosyal güvenlik ve çalışma hayatı alanında uzman, adını duyurmuş bir gazeteci ve televizyon programcısıdır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ali Tezel Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Kariyeri ile eğitim hayatına başladığı meslek ilerlemesi aynı değildir. Sağlık alanında eğitimine başlayan Ali Tezel, Ekonomi ve çalışma ilişkileri alanına yönelerek 1989 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde “Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler” bölümünden mezun olmuştur.

1995 Yılında SSK Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak kamu görevi gerçekleştirirken 1988 yılında sigorta Müfettişi olarak kamu görevini devam ettirmiştir. Uzun yıllar boyunca kamu görevinde kalarak sosyal güvenlik alanında ilerlemelerine devam etmiştir.

Ali Tezel, pek çok gazete ve televizyon kanalında çalışma hayatı ile ilgili, sosyal güvenlik alanları ile ilgili programlar yapmış olup pek çok önemli makaleleri de kaleme almıştır.

  • Habertürk
  • NTV
  • SKYTURK
  • Kanaltürk

Gibi medya yayın organları yer aldığı önemli yayın organları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ali Tezel Hakkında bilgi elde edilirken eğitim alanındaki başarılarına yer vermek de oldukça önemlidir, öyle ki eğitim alanında prestijli bir okuldan mezun olarak meslek hayatına atılmıştır.

Ali Tezel, Hacettepe Üniversitesi’nde Anestezi Teknikerliği eğitimi almıştır. Söz konusu eğitimden sonra kariyer hedeflerinde ve eğitim alanlarında değişiklikler yaparak “Çalışma Ekonomisi” alanında ilerleme kararı almıştır.

Dokuz Eylül Üniversitesi üzerinden “Çalışma Ekonomisi” üzerine eğitimler alarak 1993 Yılında mezun olmuştur.

Sonrasında SSK bünyesinde sigorta müfettişi yardımcısı olarak görev almış ilerleyen dönemlerde de sigorta müfettişi olarak terfi etmiştir.

Ali Tezel çalışma ve eğitim alanında önde gelen isimlerden olsa da medya alanında attığı adımlar onun daha iyi tanınmasını sağlamıştır.

2000’li yılların başından itibaren sosyal güvenlik ve çalışma hayatı alanında uzman bilgilerini sunarak televizyon programlarında yer almıştır. Köşe yazıları yazmış, SKYTURK, Kanaltürk, NTV ve Bloomberg HT gibi önemli medya yayın alanlarında programlar yapmış, yüksek oranda seyirciye ulaşmıştır.

Ali Tezel sadece televizyon alanında değil, yazılı iletişim alanında da önde gelen isimlerden işte Ali Tezel’in önemli, yazdığı kitapları

  • Sosyal Sigorta Mevzuatı ve Bağ-Kur Yasası
  • Sosyal Güvenlik Reformu 2009

Söz konusu eserler iş dünyasında ilerleyenler ve çalışanlar için rehber niteliğinde pek çok bilgiye de ev sahipliği yapmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Melissa Vargas Kimdir?

Melissa Vargas Kimdir?