20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin Dinçer Çekmez kimdir? Metin Çekmez, Dinçer Çekmez'in akrabası mı?

Dinçer Çekmez kimdir? Metin Çekmez, Dinçer Çekmez'in akrabası mı?

Usta oyuncu Metin Çekmez, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Metin Çekmez'in hayatını araştıranlar, sinema severler, Dinçer Çekmez ismi ile de karşılaştı. Pek çok kişi Metin Çekmez, Dinçer Çekmezin akrabası mı? sorusuna yanıt arıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dinçer Çekmez kimdir? Metin Çekmez, Dinçer Çekmez'in akrabası mı?

Adını Feriha Koydum dizisiyle ismini geniş kitlelere duyuran oyuncu Metin Çekmez yaşamını yitirdi. Usta sanatçının hayat hikayesini araştıranlar, Kemal Sunal filmlerinin aranan yüzü Dinçer Çekmez'le bir akrabalıklarının olup olmadıklarını sorguluyor. Peki,  Dinçer Çekmez kimdir? 

Bir süredir tedavi göre usta oyuncu Metin Çekmez hayatını kaybetti.

METİN ÇEKMEZ, DİNÇER ÇEKMEZ'İN AKRABASI MI?

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Dinçer Çekmez bugün vefat eden oyuncu Metin Çekmez'in ağabeyidir.

Film severler, usta oyuncunun hayatını merak edildi. Peki,Özellikle 1970'li yıllarda rol aldığı güldürü filmleriyle tanınan Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı olan Dinçer Çekmez hayat hikayesi şöyle.

DİNÇER ÇEKMEZ KİMDİR, NERELİ?

Dinçer Çekmez (22 Ocak 1943, İstanbul - 12 Mart 2013), özellikle 1970'li yıllarda rol aldığı güldürü filmleriyle tanınan Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısıdır.Kabataş Lisesinden mezun olduktan sonra Şehir Tiyatroları'nın açmış olduğu imtihanlara girdi ve sınavı birincilikle kazandı.

Dinçer Çekmez Şehir Tiyatroları'ndaki ilk yıllarından şöyle bahseder: ''Şehir Tiyatrosu'na girer girmez 'Hamlet'te rol verdiler. Müjdat Gezen, Savaş Dinçel filan çıldırdılar; 'gelir gelmez nasıl böyle bir rolü kaptı' diye. Arkasından art arda roller geldi.

19 yaşımdan beri tüm başroller kafama yıkıldı.''Özellikle Kemal Sunal'la birlikte oynadığı Şark Bülbülü, Tarzan Rıfkı, İnek Şaban, Şaban Askerde, Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Atla Gel Şaban gibi film ve TV dizilerinde aldığı rollerle, filmlerde kullandığı kültleşmiş replikleriyle ("O kadar!" ve "Mazlum'u getirin bana!" gibi) ve "Kadırgalı Eşref" adlı bir kabadayıyı oynadığı Şabanoğlu Şaban filminde attığı naralarıyla meşhurdur.

İsminin Kemal Sunal filmleriyle özdeşlemesini ise Dinçer Çekmez şöyle anlatır: Bir gün Kemal Sunal filmlerini çeken Arzu Film adamlarından biri geldi ve bana 'sinema düşünür müsün?' dedi. Ben de kabul ettim. Ertem Eğilmez benim her Kemal Sunal filminde oynamamı istiyordu. Sonra Eğilmez ve Arzu Film tutturdular 'bırak şu tiyatroyu gel, tiyatronun verdiği maaşın biz sana üç mislini vereceğiz' diye...

Ben o kadar çok seviyordum ki tiyatroyu, bana kimse bıraktıramadı.Uzun yıllar İstanbul Şehir Tiyatrosu kadrosunda pek çok oyunda rol aldı. Sinema filmi ve dizilerde karakter rolleri oynadı ve karakter seslendirmeleri yaptı.Ayşin Atav ile evliliğinden Ceren, ikinci evliliğinden Canseli adlı iki kızı vardır. Sinema ve tiyatro oyuncusu Metin Çekmez'in ağabeyidir.Lösemi hastalığı nedeniyle 12 Mart 2013 tarihinde tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında yaşamını yitirdi. Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

TİYATRO OYUNLARI

Vişne Bahçesi : Anton Çehov - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2008Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe : Orhan Asena - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2007Eskici Dükkânı : Orhan Kemal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2006Çengi : Ahmed Midhat Efendi - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003Sarı Pınar 1914 : Turgut Özakman - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2002Ahududu : Joseph Kesselring - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1997Deli Bal : Anton Çehov - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 19861793 Victor Hugo : Victor Hugo Jacques Tephany - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1986Susuz Yaz : Necati Cumalı - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1982Cyrano de Bergerac : Edmond Rostand - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1967Cimri : Moliere - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1965Kurt : Sedat Veyis Örnek - Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi - 1965Topuzlu : Hidayet Sayın - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1964Coriolanus : Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1964Kökler : Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1963

FİLMOGRAFİ

Affedilmeyen - 2007 (TV)Horoz Sedat - 2005Tatlı Kaçıklar - 1996 (TV)Köşe Kapmaca - 1996Şaban ile Şirin - 1995 (TV)

Süper Baba - 1993Yaprak Dökümü - 1988 (TV)Tarzan Rıfkı - 1986 - ZekiÖlüm Yolu - 1985 - SabriKatma Değer Şaban - 1985 - HalilAtla Gel Şaban - 1984 - KazımOrtadirek Şaban - 1984 - AntrenörEn Büyük Şaban - 1983 - BoksörGülsüm Ana - 1982Kanlı Nigar - 1981 - Agâh Efendi
İnek Şaban - 1978 - Kara MithatŞaban Oğlu Şaban - 1977 - Kadırgalı EşrefSüt Kardeşler - 1976 - ÇavuşMeraklı Köfteci - 1976 - İsmailEn Büyük Patron - 1975, Kartal Yuvası - 1974Cici Kız - 1974Düşman - 1973, Parçala Behçet - 1972

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sümeyye Boyacı kimdir aslen nerelidir? Sümeyye Boyacı kaç yaşındadır?

Sümeyye Boyacı kimdir aslen nerelidir? Sümeyye Boyacı kaç yaşındadır?