22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İsrail medyasında 'Yahya Sinvar Türk mermisiyle çatıştı' iddiası

İsrail medyasında 'Yahya Sinvar Türk mermisiyle çatıştı' iddiası

İsrail basınındaki haberlerde Tel Aviv yönetiminin Putin ve Erdoğan'ın görüşmesine odaklandığı belirtilirken, Hamas lideri Sinvar'ın yanındaki mermilerin İstanbul Bağcılar'da bir şirket tarafından üretildiği belirtiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail medyasında 'Yahya Sinvar Türk mermisiyle çatıştı' iddiası
KAYNAK: Milliyet

Beyrut'taki bir hastanenin altında 500 milyon dolarlık altın ve para saklandığını iddia eden İsrail, kendini aştı. 

İSRAİL BASINI: YAHYA SİNVAR TÜRK MERMİSİYLE ÇATIŞTI

İsrail medyasında bugün Türkiye haberleri dikkat çekici. İsrail'deki muhafazakar televizyonlardan Kanal 14, 'İsrail odaklandı: Putin'in Erdoğan ve Abbas'la görüşmesi bekleniyor' başlığıyla sunduğu haberde Moskova'da gerçekleşecek buluşmalara yer verdi. Kremlin'den yapılan açıklamaları aktaran televizyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in yarın Moskova'da bir araya geleceğini aktardı. Putin'in bir gün sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'le görüşeceğini kaydeden Kanal 14, BRICS zirvesi için Moskova'ya gelecek liderleri sıraladı.

Zirveye İran, Güney Afrika ve Mısır gibi ülkelerin de katılacağını aktaran İsrail televizyonu, Moskova'ya uçan liderlerin çoğunun İsrail düşmanı ya da eleştirileri Yahudi düşmanlığının sınırında olduğunu yazdı. 

Kanal 14 haberinin bu bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı örnek gösterdi, 7 Ekim baskınına kadar İsrail'le ilişkileri ısınan Türk liderin mevcut tabloda açık bir şekilde Hamas'ın yanında yer almaya karar verdiği yorumunu yaptı.

İsrail ekonomi gazetesi Globes ise, geçen hafta Gazze Şeridi'nin en güneyindeki Refah şehrindeki bir çatışmada öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın bir Türk şirketinin ürettiği mermilerle çatıştığını yazdı.

İstanbul merkezli bir şirketin mermilerinin Hamas lideri Sinvar tarafından taşındığını kaydeden gazete, fotoğraf ve videolardan söz konusu tespitin yapıldığını aktardı. Adresi Bağcılar olarak görülen şirketin 65 ülkeye ihracat yaptığını belirten Globes, Türkiye'nin 2011 yılından sonra sınır dışı edilen birçok Hamas liderini ağırladığını savundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray’da hedef Elfsborg

Galatasaray’da hedef Elfsborg