16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Dünya İsrail'den İran'a misilleme: ABD ile paylaşıldı! Saldırı ‘an meselesi’

İsrail'den İran'a misilleme: ABD ile paylaşıldı! Saldırı ‘an meselesi’

İsrail, İran'a yönelik saldırı planını ABD ile paylaştı. Tel Aviv yönetimi, hedefleri belirledi ve misillemenin an meselesi olduğunu duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'den İran'a misilleme: ABD ile paylaşıldı! Saldırı ‘an meselesi’
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Tel Aviv yönetimi, İran’ın 1 Ekim’deki füze saldırısına karşı misilleme hazırlıklarını tamamladı. İsrail ordusunun, İran’da hedef alınacak noktaları belirleyerek Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant’a sunduğu bildirildi.

İsrail’in Kanal 12 televizyonundaki haberde, İsrail ordusunun karşı saldırı için hazırladığı listeyi onaya sunduğu belirtilirken, saldırının zamanlamasının "an meselesi" olduğu vurgulandı.

HEDEFLERİ ABD'DEN GİZLEDİLER

İsrail devlet televizyonu KAN’da yer alan başka bir haberde ise, Tel Aviv yönetiminin İran’a yönelik saldırı planını genel hatlarıyla ABD ile paylaştığı ancak hangi noktaların hedef alınacağına dair detay verilmediği kaydedildi.

HEDEFLER SON DAKİKADA DEĞİŞEBİLİR

İsrailli bir yetkili, hedeflerin belirlenmiş olmasına rağmen son dakikada değişebileceğini ifade etti. Misillemenin hedefleri ve zamanlaması, İran’ın İsrail’e füze saldırısına yanıt olarak şekillenecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Bolat'tan Türkiye ve İsrail arasındaki ticarete dair net açıklama!

Bakan Bolat'tan Türkiye ve İsrail arasındaki ticarete dair net açıklama!