16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Yeni belgeler ortaya çıktı! Hamas'tan son dakika açıklaması

Yeni belgeler ortaya çıktı! Hamas'tan son dakika açıklaması

Hamas, İsrail'in anlaşmaya 5 madde eklemesini gerekçe göstererek Gazze'deki ateşkes ve esir takası müzakerelerine katılmayacak. Hamas, İsrail'in şartlarına karşı çıkarken, İsrail ise müzakereleri sürdürme kararı aldı. Taraflar arasındaki gerginlik devam ediyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni belgeler ortaya çıktı! Hamas'tan son dakika açıklaması
KAYNAK: Türkiye Gazetesi

İsrail'in daha önce anlaşılan anlaşmaya maddeler eklediği gerekçesiyle Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması için müzakerelere katılmayacağını duyuran Hamas'tan son dakika açıklama geldi. Hamas'ın üst düzey ismi İsrail ile müzakerelerin yeniden başlaması için şartlarını açıkladı. Aynı zamanda Hamas'ı haklılığını ortaya koyan, İsrail anlaşmaya 5 madde eklediği belgeler ortaya çıktı.

Gazze'de aylardır devam eden katliamda ateşkes arayışı sürüyor. İsrail'in defalarca baltaladığı görüşmeler yarın yeniden Doha'da başlıyor. Bugüne kadar masadan kalkan İsrail, yarın görüşmelere Netanyahu elçi gönderme kararı aldı.

Hamas ise Heniyye'nin ölümünün ardından İsrail'in daha önce anlaşılan maddeleri değiştirmeye çalıştığı gerekçesiyle elçi göndermeme kararı aldı. Hamas'ın haklılığını ortaya koyan yeni belgeler ortaya çıktı. Netanyahu inkar etse de İsrail, Hamas'ın aleyhine beş yeni madde ekledi. Hamas'ın üst düzey ismi ise İsrail ile müzakerelerin devam etmesi için şartlarını açıkladı.

İSRAİL ANLAŞMAYA 5 YENİ MADDE EKLEDİ
 

New York Times tarafından incelenen ve İsrail'in müzakere pozisyonlarını detaylandıran belgelere göre İsrail,İsrail müzakere ekibi 27 Temmuz'da arabuluculara gönderdiği bir mektupta, tam iki ay önce, 27 Mayıs'ta önerdiği anlaşma taslağına 5 yeni madde koydu.

En tartışmalı maddelerden biri, İsrail'in Gazze ile Mısır arasındaki sınırın, yani Philadelphi Koridoru olarak bilinen bölgenin kontrolünü elinde tutmaya devam edeceğini gösteren bir haritanın eklenmesi oldu. Buna karşılık İsrail'in mayıs ayında sunduğu teklifte askerlerin sınır bölgesinden çekilmesi öngörülüyordu. Teklifte "İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde sınır boyunca yer alan yoğun nüfuslu alanlardan doğuya doğru çekilmesi" taahhüt ediliyordu. İkinci önemli ihtilaf noktası ise yerinden edilmiş Filistinlilerin ateşkes sırasında Gazze'nin kuzeyindeki evlerine nasıl dönecekleri konusuna yeni bir karmaşıklık katıyor.

HAMAS, DOHA'YA HEYET GÖNDERMEYECEK

Hamas'ın üst düzey yetkilisi Sami Abu Zuhri, Hamas’ın müzakerelere heyet göndermeyeceğini belirterek, “Yeni müzakerelere katılmak, işgalin yeni koşullar dayatmasına ve daha fazla katliam yapmak için müzakere labirentini kullanmasına izin verir” dedi.

TEK ŞARTLA MÜZAKERELERE BAŞLAMAYA HAZIRIZ
 

Zuhri, müzakerelerin ardından arabulucuların kendileri ile görüşmesini umduklarını ifade ederek, "Hamas, 2 Temmuz'da kendisine sunulan BM Güvenlik Konseyi kararı ile Biden'ın vizyonuna dayanan öneriye bağlıdır ve hareket bunu uygulayacak bir mekanizma üzerinde derhal görüşmelere başlamaya hazırdır” dedi.

İSRAİL CİDDİ BİR CEVAP VERİRSE HAREKETE GEÇECEK
 

Adı açıklanmayan bir kaynak, Hamas'ın arabuluculardan İsrail'den “ciddi bir cevap” alarak kendilerine dönmesini istediğini söyleyerek, Hamas’ın bunun gerçekleşmesi halinde yarın yapılacak görüşmeden sonra arabulucularla bir araya geleceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pendik'te 3 katlı bina çatısı alev alev yandı

Pendik'te 3 katlı bina çatısı alev alev yandı