25 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Yunanistan'a içerden 'Türkiye' tepkisi! 'Halklar arasındaki dostluk molası sona erdi'

Yunanistan'a içerden 'Türkiye' tepkisi! 'Halklar arasındaki dostluk molası sona erdi'

Yunan basını, 7,7 ve 7,6'lık yıkıcı depremin ardından Türkiye ve Suriyeli mültecilere karşı nefret dilini tekrar devreye sokan Yunan siyasetçilere tepki gösterdi. 'Halklar arasındaki dostluk molası sona erdi' başlıklı analiz yazısında 'Yeni Demokrasi (ND) hükümeti ve Yunan kapitalizmi, Yunanistan kalesinin mülteci karşıtı politikalarına daha şiddetli bir şekilde geri döndü' ifadeleri yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunanistan'a içerden 'Türkiye' tepkisi! 'Halklar arasındaki dostluk molası sona erdi'

Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde büyük yıkıma yol açan "asrın felaketi" olarak tanımlanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dünyada büyük yankı uyandırdı.

Depremden sadece birkaç saat sonra Türkiye, dördüncü seviye alarm ilan ederek uluslararası yardım çağrısı yaptı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de Türkiye'deki deprem için en yüksek seviye olan üçüncü seviye acil durum ilan etti.

Bu çağrılara cevap veren çok sayıda ülkeden arama kurtarma ekipleri bölgeye ulaştı. Arama kurtarma çalışmalarında sayısız insanı enkaz altından kurtaran ekiplerin yanında, depremden zarar görmüş vatandaşlarımıza yönelik başta barınma, sağlık ve gıda olmak üzere çeşitli alanlarda yardımlar gönderildi.

Yunanistan, arama kurtarma çalışmalarına destek olan ilk ülkeler arasında yer aldı. Depremlerin ardından Atina'dan gelen destek mesajları Yunanistan ile Türkiye arasında sıcak çatışma aşamasına gelen ilişkileri yumuşattı.
Ancak bazı Yunan siyasetçilerden iki ülke arasında oluşan dostluk havasına uymayan açıklamaların gelmesi Yunanistan'dan da bile tepkiyle karşılandı.

1-184
Yunan basınında yer alan analiz yazısında Türkiye ve Suriyeli mültecilere karşı nefret dilini tekrar devreye sokan Yunan siyasetçilere yönelik eleştiriler yer aldı.

"Halklar arasındaki dostluk molası sona erdi" başlıklı yazıda Atina Hükümetinin Ukraynalı ile Suriyeli mültecileri arasında çifte standart yaptığı belirtildi. Analiz yazısında şu ifadeler yer aldı;

Komşu Türkiye ve Suriye'deki deprem kurbanlarına yönelik kısa bir insanlık ve dayanışma molasının ardından Yeni Demokrasi (ND) hükümeti ve Yunan kapitalizmi, Yunanistan kalesinin mülteci karşıtı politikalarına daha şiddetli bir şekilde geri döndü. Türkiye'nin deprem bölgelerinde 13,5 milyon insanın yaşadığını ve aralarında 2 milyon Suriyeli mültecinin, yani Suriyeli mültecilerin %50'sinin Türkiye topraklarında yaşadığını bilseler? Dünya Sağlık Örgütü'nün depremin Türkiye ve Suriye'de birlikte 1.4 milyonu çocuk olmak üzere 23 milyon insanın hayatını çarpıcı biçimde değiştirdiğini tahmin ettiğini bilseler? Bunlar... İçişleri Bakanı T. Theodorikakos'un ağzından hükümet için önemsiz ayrıntılar. (Star) 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Chelsea'den 600 milyon avroluk fiyasko!

Chelsea'den 600 milyon avroluk fiyasko!