20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Aydem Enerji halka arz hisse fiyatı ne kadar? Aydem Enerji halka arz nasıl alınır ne kadar?

Aydem Enerji halka arz hisse fiyatı ne kadar? Aydem Enerji halka arz nasıl alınır ne kadar?

Şirketlerin halka arz etmeleri devam ediyor. Halka arz olan Aydem Enerji ne zaman borsada işlem görecek? Yatırım yapacak vatandaşlar merakla bu soruya cevap arıyor. Aydem Enerji'den halka arz konusunda açıklama geldi. Peki Aydem halka arz hisse fiyatı ne kadar? İşte cevabı...

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aydem Enerji halka arz hisse fiyatı ne kadar? Aydem Enerji halka arz nasıl alınır ne kadar?

Yenilenebilir enerji üretimi alanında çalışan Aydem Enerji halka arz işlemlerinde talep toplama devam ediyor. Bir çok şirket bu dönemde halka arz işlemi gerçekleştiriyor. Son olarak Aydem Enerji de bunlardan biri oldu. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar Aydem halka arz hisse fiyatını ve Aydem halka arz nasıl alınır? bu soruya cevap arıyor. 

AYDEM ENERJİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

Aydem Enerji'nin yenilenebilir alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji'nin halka arz süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan İdris Küpeli şunları söyledi:

"AYDEM: BÜYÜME VE GÜVEN ODAKLI, CAZİP BİR YATIRIM FIRSATI"

"Aydem Enerji Ailesi olarak gurur ve mutluluk verici bir süreç içerisindeyiz. Türkiye'nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan üretim yapan en büyük şirketi Aydem Yenilenebilir Enerji'nin halka arzı, hem şirketimiz hem de ülkemiz adına çok büyük bir önem taşıyor. Son 3 yılın en büyük halka arzı olacak bu işlemden, 1 milyar TL'lik gelir bekliyoruz. Aydem Yenilenebilir Enerji, ülkemiz geneline yayılan 25 genç ve modern yenilenebilir enerji santralinde sahip olduğu 1.020 MW kurulu güçle, yıllık 3,2 TWh lisanslı üretim kapasitesine sahip. Odağına sadece yenilenebilir kaynakları alan, çevre dostu bir yaklaşımla üretim yapan şirketimizin halka arzı; yatırımcılar açısından rüzgar, güneş ve hidroelektrik yatırım fırsatları için doğru konumlanmış, büyüme ve getiri odaklı cazip bir yatırım fırsatı anlamı taşıyor.

Aydem Enerji halka arz

AYDEM HALKA ARZ HİSSE FİYATI NE KADAR? AYDEM NE ZAMAN BORSADA İŞLEM GÖRECEK?

Enerji sektöründe yenilenebilir enerji üretimiyle bilinen Aydem Enerji oransal dağıtım yöntemiyle halka arz ediliyor. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından halka arz başvurusu onaylanmış olan Aydem Enerji halka arz izahnamesi yayınlandı.

Aydem Enerji halka arz izahnamesinde bulunan bilgilere göre firmanın çıkarılmış sermayesinin 700.000.000 TL'den 705.000.000 TL'ye çıkarılması sebebiyle 5.000.000 TL nominal değerli 5.000.000 adet B grubu pay ve mevcut ortaklardan Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.'ye ait 105.000.000 TL nominal değerli 105.000.000 adet B grubu pay olmak üzere toplamda 110.000.000 TL nominal değerli 110.000.000 adet B grubu pay halka arz edilecek.

Aydem Enerji halka arzı için talep toplama 19-20-21-22 Nisan 2021 tarihlerinde yapılacak. Aydem Enerji halka arz fiyat aralığı 8,50 - 9,90 TL olarak kamuoyuna duyuruldu. Halka arz işlemlerinde kullanılacak olan borsa kodu ise AYDEM’dir.

AYDEM ENERJİ NE DEDİ?

Ayrıca şirketimizin gelirinin yüzde 89'unun dolara endeksli olması, faaliyetlerimizin piyasalardaki dalgalanmalardan en az düzeyde etkilenmesini sağlarken; santrallerimizin coğrafi dağılımındaki çeşitliliği de iklim ve mevsim şartlarından bağımsız olarak sürdürülebilir ve emre amade şekilde üretim yapılabilmesini sağlıyor. Bu özellikleriyle Aydem Yenilenebilir Enerji potansiyel yatırımcılarımız için güvenli bir liman teşkil ediyor. Yatırım iştahının yeniden oluştuğu bir süreçteyiz. Global trendler ve ülkemizin ekonomik ihtiyaçlarıyla bağlantılı olarak yenilenebilir kaynaklarla üretim daha da büyük bir önem taşıyor ve gelecek vadediyor. Bu doğrultuda, halka arz için uygun bir dönemde olduğumuzu düşünüyoruz. Halka arzımızda hisse başı fiyat aralığı 8,50-9,90 TL olarak belirlendi. Halka arzın büyüklüğü ek pay satışı ile birlikte toplamda 1,1 milyar TL - 1,3 milyar TL aralığında; halka açıklık oranı da ek pay satışı ile birlikte toplam yüzde 18,44 olacak.''

2021 yılında halka arzın yanında hibrit projeleri de odaklarına aldıklarını belirten Küpeli, "Türkiye'nin yenilenebilir enerjideki yüksek potansiyelinin ortaya çıkarılması için Aydem Yenilenebilir Enerji olarak öncü bir rol üstleniyoruz. Ülkemizin ilk özel sektör hidroelektrik santralini hayata geçiren şirket olarak, bu yıl hibrit santrallerde de öncü adımlar atacağız. Yatırımlarının önemli bölümünü tamamladığımız hibrit santrallerde yağış az olduğunda GES'ten, güneş az olduğunda da HES'ten üretim gerçekleştirerek mevsim koşullarının etkisini asgari seviyeye indireceğiz. Bu sayede, mevcut santrallerimizin kapasitelerinin daha verimli kullanılmasını ve elektrik üretimlerinin artmasını sağlayacağız. Hedefimiz; 5 yıl içerisinde portföyümüzün gücünü iki katına çıkararak 2.000 MW seviyelerine ulaşmak. Şirketimizin son 13 senede gösterdiği yıllık bileşik yüzde 20'lik büyüme oranı, 5 senelik hedefimizin bizim için ne kadar erişilebilir olduğunu kanıtlıyor. Biz Türkiye'nin geleceğini, yenilenebilir enerjinin geleceği olarak görüyoruz. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirliğin şirket faaliyetlerinin odağında olduğunu ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin Türkiye'deki imzacıları arasında yer aldıklarını ifade eden Küpeli, "Sürdürülebilirlik ve operasyonel mükemmelliğe verdiğimiz önemle, Çevresel-Sosyal-Yönetişimsel (ESG) performans sıralamasında, bağımsız derecelendirme şirketlerince (Vigeo Eiris/Moody's) Türkiye'de elektrik sektörü lideri seçildik. Aynı değerlendirmeye göre, uluslararası gelişen pazarlar segmentinde ise 51 şirket arasından ikinci olduk. Skorumuzla global anlamda da üst sıralarda yer alıyoruz. Yine bu yaklaşımla karbon ayak izimizi sıfırlamak üzere yoğun bir çalışma programı yürütüyoruz. 2018-2020 dönemi faaliyetlerimizden kaynaklanan sera gazı envanterimizi yani karbon ayak izimizi tüm tesislerimiz için belirledik. Genel merkezimizde ve Türkiye geneline yayılan 25 yenilenebilir enerji santralimizde, atıklarımızı etkin bir şekilde yönetiyor, geri dönüşümünü sağlıyoruz. Faaliyetteki tüm santrallerimizin Sıfır Atık Belgesi bulunuyor" dedi.

Dijital dönüşümün şirketin temel gündemlerinden biri konumunda olduğuna değinen Küpeli, 2017-2020 yılları arasında inovasyon projelerine 2,8 milyon dolar yatırım yaptıklarını, bu tutarın yüzde 66'sının enerji üretim tesislerinin verimliliğini artırma yönündeki teknik inovasyonlara ayrıldığını ve robotik süreç otomasyonunda da öncü kurumlardan biri olduklarını belirtti.

AYDEM ENERJİ HALKA ARZ HANGİ BANKADAN YAPILACAK?

Aydem Enerji halka arz ne zaman

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin ilk doğalgaz depolama gemisi Hatay açıklarında

Türkiye'nin ilk doğalgaz depolama gemisi Hatay açıklarında