25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Ekonomi Çin Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu

Çin Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu

Çin'de gösterge faiz işlevini yerine getiren 1 ve 5 yıllık kredi faiz oranlarında bu hafta yapılan indirimin ardından Çin Merkez Bankası ana politika faizi niteliğindeki 1 yıl vadeli borçlanma faizini sabit bıraktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin Merkez Bankası, faiz oranını sabit tuttu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Çin Merkez Bankası (PBoC), bugün "Orta Vadeli Kredi Aracı" (MLF) adı verilen mekanizmayla piyasaya 700 milyar dolar (98,2 milyar dolar) para aktardığını duyurdu.

MLF Fonları İle Piyasadan 89 Milyar Yuan Çekildi

Merkez Bankası piyasaya 1 yıl vadeli yüzde 2 faizle borç verirken politika faizi niteliğindeki borçlanma faizi oranını sabit tuttu. Bugün itibarıyla vadesi geldiği için ödenecek MLF fonlarının toplamı 789 milyar yuan (110,7 milyar dolar) olduğundan piyasadan net 89 milyar yuan (12,5 milyar dolar) çekilmiş oldu.

Merkez Bankası 7 Gün Vadeli Ters Repo İşlemleriyle Piyasaya Para Aktardı

Öte yandan Merkez Bankası, 7 gün vadeli ters repo işlemleriyle piyasaya yüzde 1,5 faizle 292,6 milyar yuan (41,07 milyar dolar) sıcak para aktardı. Banka ters repo işlemlerinde de faiz oranını sabit tuttu.

Çin'de Faiz Oranları Düşürüldü

Çin'de bu hafta başında kurumsal krediler ve emlak kredileri için gösterge faizi işlevi gören 1 ve 5 yıllık kredi faiz oranlarında (LPR) 25'er baz puanlık indirim yapıldı. Ulusal Bankalar Arası Fon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 1 yıllık kredi faiz oranı yüzde 3,35'ten 3,1'e, 5 yıllık kredi faiz oranı ise yüzde 3,85'ten 3,6'ya çekildi.

Politika Faizinin Sabit Tutulması Ekonomiyi Canlandırma Politikasının Bir Göstergesi

Faiz indirimi PBoC'nin, ekonomiyi canlandırmaya yönelik politika adımlarının devamı olarak değerlendirildi. Analistler, merkez bankasının politika faizini sabit tutmasının, para politikasında ihtiyatlı bir yaklaşımı sürdürdüğünün işareti olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Özdemir'den İçişleri'ne: Hangi ülkeler Türkiye’deki kuruluşları fonluyor?

MHP'li Özdemir'den İçişleri'ne: Hangi ülkeler Türkiye’deki kuruluşları fonluyor?