22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Ekonomi Kripto piyasası çökmeye devam ediyor!

Kripto piyasası çökmeye devam ediyor!

Kripto para birimi Bitcoin'in 51 bin dolardan hızlı geri dönüşü ile diğer kripto para birimleri de olumsuz etkilendi. İran'ın Bitcoin madenciliği faaliyetlerini bir süreliğine durdurması ve El Salvador'da işlerin iyi gitmemesi Bitcoin'i zayıflattı. Kripto borsacıları da yaşanan bu durgunluk nedeniyle paralarını çekmeye başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kripto piyasası çökmeye devam ediyor!

Kripto paralarda Düşüş dalgası hakim olmaya başladı. Dar banda sıkışan ve tarihi zirvesinden yaklaşık olarak yüzde 30 geride seyreden Bitcoin 51 bin dolardan 48 bin dolara kadar sert düşüş gerçekleştirdi. Yüzde 5'e yakın gerçekleşen düşüşte en büyük pay İran'dan gelen Haberler oldu.

Bıtcoin madenciliğini bir süreliğine yasakladı
İran, kış aylarında artan genel enerji tüketimi nedeniyle Bitcoin faaliyetlerini bir süreliğine durdurduğunu açıkladı. İranlı yetkililer geçen ay kaydedilen rekor enerji tüketimini azaltmak için bu kararı aldıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz yaz aylarında da enerji tüketiminin artması nedeniyle Bitcoin madenciliği faaliyetlerine İran'da ara verilmişti.

El Salvador etkisi de var
El Salvador'da Bitcoin işlemleri Bitcoin'in ulusal para birimi ilan edilmesinden bu yana yüzde 89 oranında düşüş gösterdi. Bu durum El Salvador'un Bitcoin'i resmi para yapmasının başarısızlıkla sonuçlandığını ortaya koydu. Uzmanlar, halkın Bitcoin'i terk edip daha fazla kullanımı olan diğer Kripto Para birimlerine geçebileceğini öne sürdü.

Bıtcoin'de denge bulunamıyor
Kripto para birimi Bitcoin, Kasım ayında gördüğü 69 bin dolarlık tarihi zirvesinin ardından toparlanma eğilimine giremedi. Tarihi yüksek seviyesinden uzakta olan kripto para birimi dar bantta işlem görmeye devam ediyor. Saat 08:07 itibarıyla Bitcoin yüzde 5'e yakın kayıpla 49 bin Dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin gün içinde en düşük 48 bin 738 dolar, en yüksek 51 bin 297 dolar seviyesini gördü.


Ethereum da toparlanamıyor
Bitcoin'den sonra en çok tercih edilen kripto para birimi Ethereum da 4 bin doların altına geriledi. Kasım ayında 5 bin dolara yaklaşan Ethereum yılbaşında 770 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Sene başına göre yüzde 400 civarında primli seyreden Ethereum saat 08:07 itibarıyla yüzde 5'e yakın kayıpla 3917 dolardan alıcı buluyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İmirzalıoğlu'ndan kötü haber!

İmirzalıoğlu'ndan kötü haber!