18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Zafer Bayramı Kütahya'da coşkuyla kutlandı

Zafer Bayramı Kütahya'da coşkuyla kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği, 30 Ağustos 1922’de kesin zaferle sonuçlanan Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 97. yıl dönümü topraklarımızın düşman işgalinden kurtarılıp, Türkiye’nin temellerinin atıldığı Kütahya’da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zafer Bayramı Kütahya'da coşkuyla kutlandı

TÜRKGÜN / MEHMET ARKAN

Törende, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, Vali Dr. Ömer TORAMAN, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK tarafından tören birlikleri denetlenerek, halkın bayramı kutlandı.

Mehteran ekibinin gösterisiyle başlayan kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende Antalya Gençlik Merkezi Gönüllülerinden Habip İsmirli’nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’ın tüm şehitlerimiz için dua etmesinin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ahmet Asım OKAT bir konuşma yaptı.
Protokol konuşmaların ardından 30 Ağustos Büyük Zafer Koşusu’nda dereceye giren sporcuların ödülleri Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU tarafından verildi.

SOLO TÜRK BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kutlamalar, Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okuması, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları gösterileriyle devam etti.
Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları ile SOLOTÜRK’ün gösterisi ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı.

VALİLİK RESEPSİYON DÜZENLEDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, tören birliklerinin geçişiyle tamamlandı. Daha sonra Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla Polis Evinde resepsiyon verdi.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, Kütahya Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Afyonkarahisar Valisi Mustafa TUTULMAZ, Kütahya AK Parti Milletvekilleri Ahmet TAN, Ceyda ÇETİN ERENLER, İshak GAZEL, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet ERBAŞ, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl KASAP, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir ŞAN, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet ZEYBEK, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ahmet Asım OKAT, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Şaban BAŞOĞUL, askeri ve mülki erkan, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve 6 bin genç katıldı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dünyaya açık uyarı: Türkiye'nin sabrı taşarsa...

Dünyaya açık uyarı: Türkiye'nin sabrı taşarsa...