20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bakan Kurum açıkladı! Tek taraflı fesih hakkını getireceğiz

Bakan Kurum açıkladı! Tek taraflı fesih hakkını getireceğiz

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin, "Eğer vatandaşımız bir müteahhitle anlaşmış fakat müteahhit edinimini yerine getiremediyse Bakanlığın tespitini yapmak suretiyle de tek taraflı fesih hakkını getireceğiz." dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kurum açıkladı! Tek taraflı fesih hakkını getireceğiz

Kartal'da yıkılan binaların inşaatını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek bir eylem planı yapacaklarını belirtti.

Kurum ayrıca kentsel dönüşümde vatandaş ve yükleniciye tek taraflı fesih hakkını getirecek düzenlemeyi de devreye sokacaklarını kaydetti.

Bakan Kurum şunları söyledi:

Kendiliğinden yıkılan bir bina, dönüşümü hızlı biçimde yaptık. Vatandaşlarımızın da bugüne  kadar yanında olmak suretiyle yanlarında olmaya devam edeceğiz. Taşınma ve kira yardımı vermeye devam edeceğiz.

Konutlarımızı gezdik. şunu söylemek gerekirse vatandaşlarımız çok şanslı, bittiği zaman  metrekare anlamında oldukça kullanışlı daireler olduğu görülüyor. Vatandaşımız o noktada da çok şanslılar.

Biz Kartal'ta çalışmalarımızı yürütüyoruz. 19 Mayıs'ta süresi dolan genelde kapsamında belediyelerimize riskli alanların bildirilmesi talimatını vermiştik ve süremiz doldu. Yakın zamanda da İstanbul'a ilişkin eylem planımızı hazırlayacağız. Eylem planı içerisinde 50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek bir acil eylem planını da biz bakanlık olarak, TOKİ eliyle yapıyor olacağız. 50 bin konuta aynı anda başlamak suretiyle yaraya merhem uygulayacağız. Bu ülkemizin bir sorunu.

Kentsel dönüşüm projelerinde, yeni bir düzenleme getiriyoruz. Vatandaşlarımızın tek taraflı fesih hakkı bulanabilecek artık. Bu düzenleme çerçevesinde vatandaşlarımız müteahhitle anlaşmış fakat müheahit görevini yerine getirmemesi, buradaki süreden kaynaklı ihtarları çekmek ve olaya Bakanlığın tespitini yapmak suretiyle de tek taraflı fesih hakkını getireceğiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP adayının  izin vermediği kitap fuarına İstanbullular akın ediyor

CHP adayının izin vermediği kitap fuarına İstanbullular akın ediyor