16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili sorun yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili sorun yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili sorun yok
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, son toplantısını 30 Eylül'de gerçekleştirdi. Toplantının ana gündem maddeleri arasında İsrail saldırıları ve Türkiye'deki artan şiddet olayları yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlar ve yapılan açıklamalar dikkat çekti.

İLK 4 MADDE TARTIŞMALARI SÜRECE KATKI VERMİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin içerde ve dışarıda sürekli olarak ilerleme kaydetmeye devam edeceğini vurguladı. Yeni ve sivil bir anayasanın Türk demokrasisine kazandırılması gerekliliğine dikkat çeken Erdoğan, siyasi partilerden bu konuda yapıcı adımlar beklediğini söyledi. Ayrıca, ilk 4 madde üzerinden yapılan tartışmaların sürece katkı sağlamadığını belirtti.

“İSRAİL LÜBNAN'I İŞGALLE YETİNMEYECEK”

İsrail'in bölgedeki saldırgan politikalarına dikkat çeken Erdoğan, uluslararası toplumun bu konuda gerekli adımları atması gerektiğini vurguladı. BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'e karşı daha etkin bir tutum alması gerektiğini ifade eden Erdoğan, İsrail'in bölgedeki tehditlerine karşı Türkiye'nin gereken adımları atmaya devam edeceğini söyledi.

“Caydırıcı gücümüz ne kadar fazla olursa ülkemizi koruma imkanının o derece artacağının farkındayız”

Suriye ve Irak'a yönelik operasyonlara tepki gösteren kesimleri eleştiren Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak adına gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirtti. Ülkenin savunma kapasitesini arttırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

“LÜBNAN'DAN TAHLİYELER SÜRECEK”

İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırgan politikalarına karşı tepkilerini dile getiren Erdoğan, Lübnan'daki vatandaşların Türkiye tarafından tahliye edilmeye devam edileceğini açıkladı. İhtiyaç sahibi bölgelere yardım ulaştırma konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

“İHA VE SİHA SATIŞLARINDA TÜRKİYE ZİRVEDE”

Türkiye'nin savunma sanayindeki başarılarına dikkat çeken Erdoğan, Türk savunma sanayi şirketlerinin dünya genelindeki satışlarda önemli bir rol oynadığını belirtti. Savunma sanayindeki ilerlemelerin devam edeceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin bu alandaki başarısının artarak devam edeceğini ifade etti.

“ORUÇ REİS, SOMALİ DENİZLERİNDE 3 SAHADA SİSMİK FAALİYET İCRA EDECEK”

Oruç Reis gemisinin Somali denizlerinde sismik faaliyetlerde bulunacağını açıklayan Erdoğan, Türkiye'nin denizlerdeki araştırma ve çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Bilimsel araştırmaların önemine vurgu yapan Erdoğan, üniversitelerden beklentilerini dile getirdi.

“SİYASETTE DİYALOG ZEMİNİNİ GÜÇLENDİRMELİYİZ”

Erdoğan, siyasetteki yumuşama ikliminin önemine değindi. Siyasi aktörler arasında ortak paydada buluşmanın gerekliliğine vurgu yapan Erdoğan, Türkiye'nin iç ve dış politikalarında diyalogun güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Siyaset kurumunun toplumsal barışı ve istikrarı güçlendirmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Borsa İstanbul'da endeks düştü

Borsa İstanbul'da endeks düştü