Oldukça sıcak bir yaz ayı geçirsek de hava değişimlerinin ani geçişi, beklenmeyen semptomları ortaya çıkarabilir. Sonbaharın gelişiyle birlikte bazı hastalıklar ortaya çıkabilir, fakat özellikle soğuyan havalar, altta yatan semptomları belirgin hale getirebilir. Dr. Deborah Lee, bu noktada soğuyan havaların, kanser hastalarına zarar verebileceğine dikkat çekti.
Doktor, ciddi sağlık sorunu olan kişilerin sıklıkla soğuğa karşı duyarlılığının arttığını açıkladı.
Dr Lee "Sağlıklı bir insanda vücudun otomatik sıcaklık kontrol mekanizmaları, vücut ısısını 36,5 ila 37 °C arasında tutar" açıklamasında bulundu.
Fakat bu, enerjinin üretildiği her hücrenin içinde bulunan ve sağlam bir enerji kaynağı yaratan küçük organellere, verimli mitokondriye dayanıyor. Kanser hücrelerinde mitokondriyal enerji üretim mekanizması bozuk olduğu için bazı sorunların artabileceğini belirtiyor Dr. Lee.
Soğuktan etkilenmek kanser hastalarında, el ve ayaklarda, soğuk disestezi olarak bilinen rahatsız edici bir semptoma yol açabilir.
Doktor, vücudu doğru sıcaklıkta tutmak için uygun süreçler olmadığında, kanserli kişilerin ellerinde, ayak parmaklarında, ellerinde ve ayaklarında soğukluk yaşayabileceğini belirtti .
Bu rahatsız edici his, kemoterapi gören mevcut kanser hastalarında da ortaya çıkabilir, çünkü tedavi soğuğa duyarlılığı artıran bir yapıya sahip.
Dr Lee şunları söyledi: "Kemoterapi yorgunluk, dehidrasyon ve anemiye neden olabilir; bunların hepsi kanser hastasının soğuğu hissetmesine neden olabilir."
Elleriniz ve ayaklarınız genellikle çok fazla üşüyorsa, bu belirti aynı zamanda sayısız farklı hastalığa, ciddi olmayan sorunlara da işaret edebilir. Örneğin; demir eksikliği de bu semptomu tetikleyebilir.
Amerikan Kanser Derneği aşağıdaki kanser belirtilerine dikkat edilmesini öneriyor:
Dinlenmeyle geçmeyen yorgunluk veya aşırı yorgunluk
Bilinen bir sebep olmaksızın kilo kaybı veya alımı
Yeme sorunları (iştahsızlık, yutma güçlüğü, karın ağrısı, bulantı ve kusma)
Bu baharat 1000 yıllık mucize! İbn-i Sina'nın bu 3lü karışımı tıkanan bağırsakları açıyor, enfeksiyondan eser bırakmıyor
Vücudun herhangi bir yerinde şişlik veya topaklar
Memede veya vücudun başka bir kısmında kalınlaşma veya şişlik
Özellikle yeni veya bilinen bir nedeni olmayan, geçmeyen veya kötüleşen ağrı
Kanayan veya pullu hale gelen bir yumru, yeni bir ben veya bir bende değişiklik, iyileşmeyen bir yara veya ciltte veya gözlerde sarımsı bir renk (sarılık) gibi cilt değişiklikleri
Bir türlü geçmeyen öksürük veya ses kısıklığı
Bilinen bir nedenden dolayı olağandışı kanama veya morarma
Bağırsak alışkanlıklarında değişiklik (kabızlık veya ishal, geçmeyen veya dışkınızın görünümünde değişiklik)
Mesane değişiklikleri (idrar yaparken ağrı, idrarda kan veya daha sık veya daha az idrara çıkma ihtiyacı)
Ateş veya gece terlemesi
Baş ağrıları
Görme veya işitme sorunları
Ağız değişiklikleri (yaralar, kanama, ağrı veya uyuşukluk).
Bunlar olası tek kanser belirtileri olmadığından, vücudunuzun çalışma biçiminde veya hissetme şeklinizde herhangi bir büyük değişiklik fark ederseniz, özellikle de bu durum uzun sürerse veya kötüleşirse doktorunuzla konuşmanız büyük önem taşıyor. .