16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Malatya depremi sonrası Naci Görür: "Endişe yok"

Malatya depremi sonrası Naci Görür: "Endişe yok"

Malatya'da meydana gelen deprem sonrası Naci Görür, depremin 6 Şubat'taki büyük depremlerin fay hattına enerji transferi sonucu oluştuğunu belirterek, endişeye gerek olmadığını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Malatya depremi sonrası Naci Görür: "Endişe yok"
KAYNAK: Haber Merkezi

Malatya’nın Kale ilçesinde Kandilli Rasathanesine göre saat 10.46'da 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 6,5 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, çevre illerden de hissedildi ve vatandaşlarda paniğe yol açtı.

Naci Görür: "Endişe Yok"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde gerçekleşen bu depremin, 6 Şubat 2023'teki büyük depremlerin fay hattına enerji transferi sonucu oluşabileceğini söyledi. 

"Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüküğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok"
 

"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN"

Görür, Elazığ ve Malatya'da afet boyutunda bir deprem beklemediğini, ancak hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğini vurguladı: "Elazığ’daki ve Malatya’daki hemşehrilerime duyuru: Malatya​ ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Geçmiş olsun"

Öte yandan Prof. Dr. Osman Bektaş da hasarlı binaların tehlike oluşturabileceğini belirtti ve artçı sarsıntıların süreceğine dikkat çekti. Bektaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı; "7,8 ve 7,5 Maraş Deprem çiftinin gecikmiş, ancak beklediğimiz, yıkıcı, orta büyüklükteki artçı bir depremidir. Büyük depremden hasar almış binalar risk yaratır. Aktif faylarla çevrili Malatya Ovasına artçılar devam edecektir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail planı ABD ile paylaştı: İran'a misilleme 'an meselesi'

İsrail planı ABD ile paylaştı: İran'a misilleme 'an meselesi'