03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Meteoroloji’den 7 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji’den 7 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji 7 kent için fırtına ve sağanak uyarısında bulundu. Turuncu ve sarı kodla yapılan uyarıda vatandaşlar sel, su baskını ve heyelana karşı tedbirli olmalı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meteoroloji’den 7 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı
KAYNAK: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 kent için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Özellikle Batı Karadeniz’de şiddetli sağanaklar beklenirken, İstanbul, İzmir ve Ankara’da da hava durumu değişiklik gösterecek.

Hava Durumu Tahmini

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yağış beklenirken, batı ve iç kesimlerde sıcaklıklar 3-5 derece artacak. Özellikle Batı Karadeniz’de sağanak yağışlar etkili olacak.

hava-durumu

Batı Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'nin tahminine göre, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve çevre illerde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağış miktarı yer yer aşırı seviyelere çıkabilir.

Fırtına ve Sel Tehlikesi

Kastamonu, Zonguldak ve Bartın için turuncu; Bolu, Sinop, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı. Vatandaşlar, sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmalı.

hava durumu

İstanbul, Ankara ve İzmir'de Hava Durumu

İstanbul’da hava sıcaklığı 22 dereceye kadar çıkacak ve karayel hafifleyerek etkisini azaltacak. Ankara’da ise güneşli hava hâkim olacak, sıcaklık gündüz 17, gece ise 9 derece olacak. İzmir’de sıcaklık 27 dereceye kadar çıkarken rüzgar serin esecek.

Marmara Bölgesi

Marmara’nın Çanakkale ve Trakya bölgelerinde hava açarken, Kocaeli ve Sakarya çevresinde kısa süreli yağışlar görülebilecek. Sıcaklık 23-25 derece civarında seyredecek.

Ege Bölgesi

Ege'de güneşli hava etkisini sürdürecek. Denizli 27, Muğla 29, Kütahya 19 derece. Kıyı bölgelerde rüzgar serin esmeye devam ederken, hafta sonuna doğru sıcaklıklar artacak.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz’de sıcaklıklar biraz düşse de güneşli hava devam ediyor. Adana 29, Hatay 28, Isparta 25 derece olacak. Hatay'da kısa süreli yağışlar bekleniyor.

hava durumu

Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz’de Zonguldak, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde şiddetli yağış ve fırtına etkili olacak. Bölgenin doğusunda ise yer yer yağış bekleniyor. Bolu 18, Samsun 25, Trabzon 23 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu’da Kars, Erzurum ve Van çevrelerinde yağışlar görülecek. Erzurum 14, Malatya 23 derece olacak. Gece saatlerinde sıcaklıklar Erzurum’da 4, Van’da 9 dereceye kadar düşecek.

hava durumu

Güneydoğu Anadolu

Güneydoğu Anadolu’da az bulutlu hava bekleniyor. Sıcaklık Gaziantep’te 26, Diyarbakır’da ise 25 derece civarında olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taklit ve tağşiş yapanlar ifşa edildi! Bakanlıktan sahte gıda uyarısı!

Taklit ve tağşiş yapanlar ifşa edildi! Bakanlıktan sahte gıda uyarısı!