20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Meteoroloji'den son dakika hava durumu raporu! 12 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor

Meteoroloji'den son dakika hava durumu raporu! 12 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli geliyor

Son dakika haberleri: Yağışlı hava yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Yeni haftada da birçok kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu tahmin raporuna göre; 12 il için "sarı kodlu" uyarı yapıldı. İşte il il hava durumu tahmin raporu ve son dakika haberinin detayları...

Son dakika hava durumu haberleri: Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden paylaşılan hava durumu tahmin raporuna göre; 12 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Söz konusu illerde gök gürültülü sağanak ve sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Peki hangi iller için "sarı kodlu" uyarı verildi? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...
6 BÖLGEDE YAĞIŞ BEKLENİYOR Yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
HANGİ BÖLGELERDE RÜZGAR ETKİLİ OLACAK? Rüzgarın, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
YEREL KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI Yağışların: İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI Rüzgarın Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
SON DAKİKA: 12 İL İÇİN SARI KODLU UYARI Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Sarı kodlu uyarı verilen iller şu şekilde:
Afyonkarahisar Antalya Aydın
Burdur Denizli Eskişehir
Isparta İzmir
Kütahya Manisa
Muğla Uşak
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NASA: Öldürücü Güneş fırtınası 30 dakika önce tespit edilebilir

NASA: Öldürücü Güneş fırtınası 30 dakika önce tespit edilebilir