24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MİT, kırmızı listedeki teröristi etkisiz hale getirdi

MİT, kırmızı listedeki teröristi etkisiz hale getirdi

MİT, PKK/KCK’nın kırmızı listedeki sözde sorumlularından Serkan Nazlier’i Irak’ın Hakurk kırsalında düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MİT, kırmızı listedeki teröristi etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK’nın kırmızı listede aranan sözde üst düzey sorumlularından Serkan Nazlier’i düzenlediği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Metropollerdeki Saldırıların Planlayıcısıydı

Terör örgütü PKK/KCK’nın Türkiye’deki terör eylemlerini planlayan isimlerden biri olan Serkan Nazlier, metropollerde gerçekleştirilen birçok saldırının arkasındaki isimlerden biriydi. Nazlier, aynı zamanda eylemlerde görev alacak teröristlerin belirlenmesi ve yönlendirilmesinden de sorumluydu.

terörist

MİT, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk kırsalında yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucunda Serkan Nazlier’in yerini tespit etti. 

Sözde Hakkari Eyaletinden Sorumluydu

Adım adım izlenen PKK/KCK’lı Nazlier'e düzenlenecek operasyon için en uygun an beklendi. MİT, 2019 yılında kurulan sözde Hakkari Eyaleti’ndeki tüm teröristlerin faaliyetlerinden birinci derecede sorumlu olan Sefkan Amed kod Serkan Nazlier'i nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MSB'den net mesaj: Teröristler saldırının bedelini ödeyecek

MSB'den net mesaj: Teröristler saldırının bedelini ödeyecek