19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MSB depremzedeler için devasa üs kurdu: Böyle görüntülendi

MSB depremzedeler için devasa üs kurdu: Böyle görüntülendi

Milli Savunma Bakanlığı'nın Hatay'da kurduğu Deprem Lojistik Merkezi'ne gelen yardımlar güvenle depremzedelere ulaştırılıyor. Günlük 10 bin kişilik yemek üretilip çadırkentlere dağıtılıyor. Bakanlık vatandaşlara her türlü ihtiyacın ilk elden ulaştırıldığı merkez görüntülendi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MSB depremzedeler için devasa üs kurdu: Böyle görüntülendi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hatay'da 8'inci Komando Tugay Komutanlığında depremzedelere gönderilen yardımları koordine etmek için Lojistik Merkezi kurdu. Bakanlık vatandaşlara her türlü ihtiyacın ilk elden ulaştırıldığı merkez kapılarını açtı.

DEVASA ÜS KURULDU

Hatay Serinyol'da bulunan 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımların depremzedelere güvenle ve amacına uygun ulaştırılması için devasa üs kuruldu. Komutanlığın emrine 8 komando taburu verildi.

Hatay'da halen 2 bin 723 askeri personel alanda görev yapıyor. Değişik bölgelerde şimdiye kadar toplam bin 200 kapasiteli 5 çadır kent hizmet verir duruma getirildi. Sabah'ın haberine göre, Bir yandan yardımlar teslim edilirken diğer yandan da çadır kentler kurularak sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapılıyor.

TEK TEK TASNİF EDİLİYOR

Depremzedelere gönderilen yardımların koordine edilmesi için 8'inci Komando Tugay Komutanlığı tören alanı ve stadyumu lojistik üssü olarak faaliyet gösteriyor. Şehre gelen yardımlar tek tek tasnif edilerek çadırlara konuluyor.

Şampuandan kefene, undan şekere, yastığa, yorgana, giysiden bebek mamalarına, katalitik sobadan kışlık pantolona, cekete, battaniyeye, ayakkabıya, monta, suya, hijyen malzemesine kadar hemen her ihtiyaç merkezde bulunuyor. Adeta bir hipermarket ve online teslim kanalı modeli uygulanıyor.

KİMSE ELİ BOŞ GÖNDERİLMİYOR

Yardım tırları tugaya kontrollü biçimde alınıyor. MÜSİAD gönüllüleri askerle birlikte çalışıyor. AFAD uzmanları ve muhtarlarla koordinasyon sağlanıyor.

Özel olarak kurulan masada MÜSİAD ekipleri gelen malzemeleri kayda alıyor. Yardımlar, kimlik bilgileri alınan depremzedelere Mehmetçik tarafından bizzat yerinde ve ilk elden teslim ediliyor.

Nizamiyeye gelen depremzedeler eli boş döndürülmüyor. Vatandaşlara ilk olarak çay- kahve ikram ediliyor. Eksikleri soruluyor. Mehmetçik malzemeleri kişiye özel paketlerle kamyona yüklüyor. Vatandaşa yerinde bizzat teslim ediyor, eksiklerini giderip yaralarını sarıyor.

SICAK YEMEK ULAŞTIRILIYOR

Aynı zamanda sıcak yemek ve ekmek de çıkartan Tugay, depremzede başta olmak üzere, arama-kurtarma ekiplerine ve gönüllülere sıcak yemek ikramında bulunuyor.

11 mutfak 3 seyyar fırınla hizmet veriliyor. Depremzede için günlük 15 bin ekmek, 10 bin yemek üretiliyor. Gönderilen yardımlar köylere de ulaştırılıyor.

Tugay bünyesinde sahra mutfağı, bir an olsun bölgeye desteğini kesmiyor. Termobox yani ısı koruyucu kutulara konulan yemekler kamyonlarla çadır kentlere götürülüyor.

ÇADIR KENTLER KURULDU

Kurulan çadır kentlerde yangın söndürme cihazları, su depoları ile seyyar banyo ve tuvaletler bulunuyor. Şehirdeki iki büyük hastanenin su ihtiyacı da karşılanıyor. Tankerlerle düzenli su taşınıp suların akmasını sağlanıyor.

Köylere şu ana kadar toplam bin 516 araçla yardım yapıldı. AFAD ile koordineli çalışılıyor. Yeni çadır kent talepleri de karşılanarak, uygun yerlerin belirlenmesinin ardından çadır kurma faaliyetlerine devam ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Depremin 12. gününde art arda 3 inanılmaz kurtuluş: 261 saat sonra enkazdan ekipleri alkışlayarak çıktı

Depremin 12. gününde art arda 3 inanılmaz kurtuluş: 261 saat sonra enkazdan ekipleri alkışlayarak çıktı