23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Narin Güran cinayetinde "38 dakika" detayı

Narin Güran cinayetinde "38 dakika" detayı

Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili 4 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı. Tutuklu sanıkların duruşması 7 Kasım'da yapılacak. İddianameye göre, suçlarını birlikte işledikleri yeterli şüpheyle belirtildi ve detaylı kamera kayıtları delil olarak sunuldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Narin Güran cinayetinde "38 dakika" detayı

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU
 

Tutuklu sanıklar amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Tutuklu 4 sanık, 7 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.

38 dakika detayı dikkat çekti


İddianamede de yer alan görüntülerde, Narin Güran'ın 21 Ağustos'ta saat 15.11'de kamera açısından çıkarak evine giden patikaya yöneldiği, bu saat sonrasına yoğunlaşıldığında Tavşantepe Mahallesi'nin karşı kısmında bulunan çiftliğe ait kameraya saat 15.41'de şüpheli bir kırmızı aracın girdiği ve aracın 15.44 sıralarında Eğertutmaz Deresi'nin yakınında bulunan toprak yolda durduğu, kamera saatine göre 38 dakika 11 saniye sonra Eğertutmaz deresinden ayrıldığı, kamera kayıtlarının takibinde aracın Nevzat Bahtiyar'a ait olduğunun tespit edildiği yer aldı.

NARİN İDDİANAMESİNDE KİM NE İLE SUÇLANDI?
 

İddianamede; HTS ve daraltılmış baz kayıtlarına göre olay anında,, şüphelilerin aynı evde olduğu tespitine yer verildi. Amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar'ın birlikte hareket ettiğine dikkat çekildi.

İddianamede "Narin Güran'ı öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır." denildi.

Salim Güran'ın cep telefonuna ilişkin incelemede elde edilen bulgular da anlatıldı, "Güran'ın 21 Ağustos'ta Narin'in kaybolduğu saati, ilk görüşmelerinde saat 15.00 olarak söylediği, daha sonraki görüşmelerinde ise bu saati 17.30'a kadar ilerlettiğinin görüldüğü tespit edilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Narin'in kaybolduğu güne ait bazı görüşme geçmişlerinin silindiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısını lanetledi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısını lanetledi