20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Şule Çet davasında 'kamera saati' detayı

Şule Çet davasında 'kamera saati' detayı

Ankara'da Mevlana Bulvarı’ndaki bir plazanın 20'nci katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet'in (23) avukatı, tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand'ın (33) güvenlik kamerası saatine göre olayın ardından 18 dakika ofiste kaldıklarını ve delilleri kararttıklarını ifade etti. Mahkeme heyetinin isteği doğrultusunda plaza yönetimi, güvenlik kamerası saatinin 10-11 dakika ileride olduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şule Çet davasında 'kamera saati' detayı

Gazi Üniversitesinde okuyan Şule Çet'in geçen sene 28 Mayıs günü saat 03.50'de Ankara Mevlana Bulvarı’ndaki bir plazanın 20'nci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın 'cinayet', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tehdit' suçlarından Ankara 31’nici Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılandıkları davada yeni bir gelişme yaşandı.

 OLAYDAN SONRA İÇERİDE 18 DAKİKA GEÇİRDİLER Mİ?

Dava sürecinde Şule Çet’in avukatları, plazanın güvenlik görevlilerinin ifadelerine bakarak olayın gerçekleştiği saatin 03.50 olduğunu, kamera saatine göre 04.08'de ofisten ayrıldıkları görünen sanıkların 18 dakika olay yerinde kaldıklarını ve delilleri kararttıklarını ifade etti.

Sanık Çağatay Aksu'nun avukatı olan Levent Erkmen ise mahkemeye sunduğu dilekçe ile müvekkilinin içeride 18 dakika geçirmediğini, olayın hemen sonrasında ofisten ayrıldığını ifade ettiğini, sanıkların olaydan sonraki telefon görüşmelerini belirleyen HTS kayıtlarındaki saatlerle güvenlik kamerası saati arasında çelişki bulunduğunu belirterek, güvenlik kamerası saatlerinin doğru olup olmadığının tespitini istedi. Bunun üzerine mahkeme, sanık avukatı Levent Erkmen'in talebi üzerine sanıklar Aksu ve Akand'ı plazaya girerken ve olayın ardından ofisten çıkarken görüntüleyen güvenlik kamera saatlerinin doğru olup olmadığının araştırılmasına karar verdi.

 'KAMERANIN SAATİ İLERİDE'

Mahkemenin talebinin ardından yönetim, plazadaki güvenlik kamera saatlerinin 10-11 dakika ileride olduğu bildirdi. Plaza yönetiminin mahkemeye gönderdiği cevap yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Yönetimimize sormuş olduğunuz güvenlik kamerası saatlerinin olayın gerçekleştiği esnada 10-11 dakika ileride olduğunu, kamera sistemlerinin takılmasının ardından herhangi bir saat ayarı yapılmadığını ve bu mevcut durumda 10-11 dakikalık kamera saatinin ileri olduğu durumunun sürmekte olduğunu arz ederiz."

Avukat Levent Erkmen'in iddiasına göre mahkemeye gelen bilgiye bakıldığında sanıkların olaydan sonra ofiste bulundukları sürenin 5-6 dakika olduğu ileri sürüldü.

Daha önce Mahkeme Heyetinin olayın gerçekleştiği Ankara Mevlana Bulvarı’ndaki plazanın incelemesine sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, güvenlik gerekçesiyle bulunmamıştı. Çet ailesinin avukatlarından Onur Tatar, Mahkeme Heyetinin ve uzmanlarının söz konusu keşfinin ardından olay yerinde inceleme yaptıklarını ve hazırlanan raporu dosyaya sunacaklarını ifade etmişti.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ ile mücadeleyi aralıksız sürdürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ ile mücadeleyi aralıksız sürdürüyor