08 Ekim 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem TBMM Başkanı Kurtulmuş'dan Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü mesajı

TBMM Başkanı Kurtulmuş'dan Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, BM’nin 23 Mayıs 2024 tarihinde aldığı kararla, 11 Temmuz'u “Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü” kabul etmesi ve yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Başkanı Kurtulmuş'dan Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü mesajı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, BM'nin aldığı kararla 11 Temmuz'un "Srebrenitsa Soykırımını Anma Günü" olarak kabul edilmesini önemli bir adım olarak değerlendirdi. Bu kararın, trajediyi unutmamak ve unutturmamak adına atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti.

29. yıl dönümünde, Srebrenitsa Katliamı'nı derin bir hüzün ve kederle anma gerekliliğine vurgu yaptı. Avrupa'nın ortasında tarihin kara lekelerinden biri olarak kaydedilen bu trajedinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

İnsanlık Adına Bir Yara

Boşnak kardeşlerimizin acı dolu hikayesinin unutulmaması gerektiğine dikkat çekti. Srebrenitsa'da yaşanan trajedinin sadece Boşnak halkının değil, tüm insanlık için ortak bir yara olduğunu belirtti.

Benzer Acıların Devamı

Gazze'deki olaylara da değinen Kurtulmuş, günümüzde benzer acıların yaşandığını ifade etti. Gazze'deki sivil halka yönelik saldırıların insanlık dışı olduğunu belirterek, bu tür zulümlerin cezasız kalmayacağını vurguladı.

Soykırımların unutulmaması ve tekrarının yaşanmaması için mücadele etmenin önemine vurgu yaptı. Ortak bir vicdan ve akıl ile hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek, adil ve barışçıl bir gelecek için kararlılıkla mücadele etme sözü verdi.

Unutmayacağız ve Unutturmayacağız

Srebrenitsa ve Filistin’de yaşanan acıları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, benzer trajedilerin yaşanmaması için aktif bir şekilde çalışacaklarını ifade etti. "Unutulan soykırım tekrarlanır" sözüyle, bu tür acıların tekrar yaşanmaması için gereken dersleri çıkaracaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Yerlikaya: 15 Temmuz, uğruna çok büyük bedeller ödenen koskoca bir destan

Bakan Yerlikaya: 15 Temmuz, uğruna çok büyük bedeller ödenen koskoca bir destan