20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Tosya Belediyesi tarafından Mustafa İzzet Efendi'yi anma programı

Tosya Belediyesi tarafından Mustafa İzzet Efendi'yi anma programı

Tosya Belediyesi muhteşem bir programa imza atarak misafirlerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Tosyalı Hattat ve Bestekar Kazasker(Kadı Asker) Mustafa İzzet efendinin vefatının 143’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen program Tosya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tertip edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tosya Belediyesi tarafından Mustafa İzzet Efendi'yi anma programı

Saat 20.30’da Kültür Merkezinde yapılan programa Kaymakam Deniz Pişkin Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, MHP İl Başkanı Yüksel Aydın, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, MHP Tosya İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tosyalı Hemşehrimiz Habib Tabak’ın da aralarında bulunduğu Konya Tasavvuf Musikisi Korosu işbirliği ile düzenlenen gecede ünlü TRT sunucusu Ali Bektaş ve yine hemşehrimiz Tosyalı Genç Hattatlarımızdan Ahmet Kutluhan’ın Kazasker Mustafa İzzet Efendi’nin hayatı ve eserleri hakkındaki söyleşisi geceye ayrı bir güzellik kattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Konya Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından Mustafa İzzet Efendi’nin eserlerinin seslendirildiği program büyük alkış aldı. Program sonunda Tosyalı Hemşehrimiz Habib Tabak tarafından seslendirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti salonu dolduran misafirleri mest ederken Hemşehrimiz Tabak da alkışlara nazik selamıyla karşılık verdi.

Gecenin finalini Başkan Volkan Kavaklıgil yaptı. Değerlerimizin yaşaması ve yaşatılması için bu tarz etkinliklerin devam edeceğinin altını çizen Başkan Kavaklıgil konuşmasında şu sözlere yer verdi. “Siyasi anlamda yapmış olduğum konuşmalarda ben hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Çünkü 143 yıl önce ahirete intikal etmiş, marifeti saymakla bitmeyecek bir hemşehrimizi bugün anmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bu programı organize etmemizde bizlere öncülük eden başta Habib Tabak’a teşekkür ediyorum. Ben 29 yaşındayım bu yaşıma kadar gönlümle, kulağımla, her şeyiyle hissedebildiğim dolu dolu bir programı bizlere hazırladınız ve sundunuz Allah hepinizden razı olsun.

Bizim burada toplanmamıza vesile olan Kadı Asker diyelim Mustafa İzzet Efendiye’de Allah gani gani rahmet eylesin.” Dedi. Bu programın başlangıç olduğunu söyleyen Başkan Kavaklıgil bu gibi etkinliklerin ilerleyen günlerde artarak devam edeceğini söyledi.
Etkinlik çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

A’DAN Z’YE TOSYA KİTABINDA KAZASKER İZZET EFENDİ

Tosya Belediyesi tarafından 143’üncü ölüm yıl dönümünde unutulmayan Kazasker Mustafa İzzet Efendi anısına özel bir program hazırlanmasının ardından 143 yıldır neden kimse tarafından bilinmediği tartışılmaya başlanırken Tosya Haber37 Gazetesi tarafından 3 yıl gibi bir sürede hazırlanan A’dan Z’YE TOSYA kitabında Tosyalı Hattat Kazasker Mustafa İzzet Efendi’nin hayatı kaleme alınmıştı.

Emre ÇİLOĞLU

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tottenham Jose Mourinho'yu resmen açıkladı

Tottenham Jose Mourinho'yu resmen açıkladı