19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Türkiye'de bir ilk! Sadece 27 yaşında...

Türkiye'de bir ilk! Sadece 27 yaşında...

Türkiye'de bir ilk! Sadece 27 yaşında... 1
Türk Polis Teşkilatının ilk kadın helikopter pilotu Komiser Yardımcısı Elif Gökçe Erol, huzur ve güvenliğin sağlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında gece gündüz gökyüzünde görev yapıyor.
Türkiye'de bir ilk! Sadece 27 yaşında... 2
Emniyetin ilk kadın helikopter pilotu 27 yaşındaki Erol, 2015 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Polis Akademisinden mezun oldu.
Türkiye'de bir ilk! Sadece 27 yaşında... 3
u003cbu003eİLK KEZ BİR KADIN HELİKOPTER PİLOTU OLDUu003c/bu003eKüçüklüğünden beri pilot olma hayali kuran Komiser Yardımcısı Erol, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığının 2017 yılında açtığı pilotaj sınavına katıldı. Sınavda başarılı olan Erol, gerekli eğitimleri aldıktan sonra bu yıl itibarıyla Havacılık Dairesi Başkanlığında pilot olarak görev yapmaya başladı.
Türkiye'de bir ilk! Sadece 27 yaşında... 4
Böylece 1981 yılında kurulan Havacılık Dairesi Başkanlığında ilk kez bir kadın pilot, helikopter kokpitine oturdu.
Türkiye'de bir ilk! Sadece 27 yaşında... 5
u003cbu003eUMARIM DAHA ÇOK KADIN PİLOT ARKAMDAN GELİRu003c/bu003eErol, Emniyet Teşkilatının ilk kadın helikopter pilotu olmanın gururunu taşıdığını belirterek, Bu durum, her uçuşta beni ayrı motive ediyor. Çok güzel bir duygu. Umarım daha çok kadın pilotumuz arkamdan gelir. Hepsine örnek olmaya çalışacağım, hepsini destekleyeceğim. dedi.u0026nbsp;
Türkiye'de bir ilk! Sadece 27 yaşında... 6
İki kadın helikopter pilotu adayının eğitim sürecinde olduklarını anlatan Erol, onlarla birlikte çalışmayı beklediğini dile getirdi.
Türkiye'de bir ilk! Sadece 27 yaşında... 7
u003cbu003eHEDEFİNDE SKORSKY VE ATAK KULLANMAK VARu003c/bu003eErol, kadınların her alanda başarılı olabileceğine inandığını vurgulayarak, Bundan sonraki hedefim, Skorsky ve Atak helikopter pilotu olmak. Yani kadın taarruz helikopteri pilotu olmak istiyorum. Emniyet Teşkilatımıza yakın zamanda Atak helikopterleri de gelecek. Onları bekliyorum. ifadelerini kullandı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşte o liste! En iyiler belli oldu

İşte o liste! En iyiler belli oldu