20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş'ten, Balkan topraklarına ziyaret

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş'ten, Balkan topraklarına ziyaret

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş,  KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Hizmetler Bakanı Mahir Yağcılar’ın resmî daveti üzerine Balkan topraklarına ziyarette bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş'ten, Balkan topraklarına ziyaret

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Makedonya Kalkandelen’de Harabati Baba türbesini, ardından Makedonya Büyükelçiliğini ziyaret ederek Müsteşar Umut Lütfi Öztürk’ün misafiri oldu. Ardından Vizyon Üniversitesi’ni ziyaret ederek Üniversite Rektörü Prof.Dr.Fadıl Hoca ile bir araya geldi.


Sinan Ateş, Gostivar’da Türk gençleri ile buluştu. Buradaki gençlere, Ülkü Ocakları tarafından çıkarılan yayınlardan hediye etti. 


KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Hizmetler Bakanı Mahir Yağcılar’ın resmî daveti ile Kosova Başbakanlığında düzenlenen 23 Nisan Kosova Türk milli bayramı kutlamalarına katılan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj ve Kosova’daki Türk temsilcileri ile bir araya geldi. Ayrıca Ateş, Priştina Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.İrfan Morina’ya ziyarette bulundu.
Balkanlarda çeşitli ziyaretlerde bulunan Ateş, kalabalık bir heyetle Sultan 1.Murad Hüdavendigar türbesini ziyaret etti. Ateş, Sultan 1.Murad Hüdavendigar’ın türbesinden Türkiye’ye şu mesajı yolladı: “Nizam-ı Alem İ'lay-ı Kelimatullah davası için buralara kadar gelip Allah davasını yayan ceddimiz Sultan Murad Hüdavendigar Hazretlerinin Kosova'daki türbesindeyiz. Sultan Murad Hazretlerinin iç organları burada metfundur, vücudu ise Bursa'dadır. Dolayısıyla Bursa ile Kosova ebediyen kardeştir. Kosova'dan Bursa'daki kardeşlerime, Türkiye'deki kardeşlerime selam olsun!”


Sinan Ateş, türbedeki ziyaretçi defterine ise şunları yazdı: “Nizam-ı Alem İ’lay-ı Kelimetullah davası için şehadet şerbeti içen yüce hünkar, biliyoruz ki; Kosova senin şükür secden, duan ve kanındır. Sen, ceddimiz ve dedelerimiz burada yattıkça Kosova bizim ayrılmaz bir parçamızdır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Amacımız Kılıçdaroğlu'nun sağ salim ayrılmasını sağlamaktı

Amacımız Kılıçdaroğlu'nun sağ salim ayrılmasını sağlamaktı