19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Yerli ve milli tohumlar düzenlenen etkinlikle tanıtıldı

Yerli ve milli tohumlar düzenlenen etkinlikle tanıtıldı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanan yerli ve milli arpa, buğday, nohut, mercimek ve kuru fasulye tohumları tanıtıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yerli ve milli tohumlar düzenlenen etkinlikle tanıtıldı

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü - TAGEM tarafından tasarlanan yerli ve milli arpa, buğday, nohut, mercimek ve kuru fasulye tohumlarının tanıtımı yapıldı. Tanıtımda konuşan TAGEM Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu;

Kendimize tohum üretmenin dışında diğer ülkelere de tohum satmak istiyoruz derken Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ise; Ankara'da sertifikalı tohum üretimi son 5 yılda 2,4 kat artarak 70 bin tona ulaşmıştır, dedi.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü tarafından tasarlanan yerli ve milli arpa, buğday, nohut, mercimek ve kuru fasulye tohumları tanıtıldı.

Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü İkizce Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde "Yerli ve Milli Çeşit Tanıtım Günü" etkinliği düzenlendi.

TAGEM Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu, burada yaptığı konuşmada, son dönemlerde yerli ve milli tohum üretiminin öneminin arttığının altını çizerek, TAGEM'in ülkedeki bütün tohumların yerli ve milli olarak karşılanması için çalışma yaptığını anımsattı.

Ayrıca İhsan Emiralioğlu, Türkiye'nin tohum açısından kendiliğinden yeten bir ülke olmasını amaçladıklarına işaret ederek, "Kendimize tohum üretmenin dışında diğer ülkelere de tohum satmak istiyoruz." dedi. Emiralioğlu, yürütülen tohum ıslah çalışmalarında özel sektörün ihtiyaçlarını da dikkate aldıklarını ifade etti.

Ankara'da sertifikalı tohum üretimi arttı

Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz da Ankara'nın genellikle memur şehri olarak bilindiğine değinerek, "Ankara, Konya'dan sonra ikinci büyük tarım arazilerine sahip olan ilimiz. 23 tarım ürünü ilk üç sırada bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

Korkmaz, Ankara'da son yıllarda hayvancılık ile ilgili de önemli gelişmeler olduğuna dikkati çekerek, Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği desteklerin de etkisiyle ufak baş hayvan varlığının 1,5 milyona yaklaştığını aktardı.

Ankara'da sertifikalı tohum üretiminin arttığını belirten Bülent Korkmaz, "Bu anlamda Ankara'da sertifikalı tohum üretimi son 5 yılda 2,4 kat artarak 70 bin tona ulaşmıştır." dedi.

Konuşmaların sonrasında çiftçilerle gösteri parseli gezisi yapıldı. Ve yeni buğday tohumu çeşitlerinden Aytenabla, Demirhan ve Çavuş, arpa tohumları Asil, Cacabey ve Anka-06, nohut çeşitleri Atabay, Doğu, Göktürk, Aydoğan, Duru ve Kar tanıtıldı, mercimek ve kuru fasulye tohumları da çiftçilere sunuldu.

Söz konusu tohumlara dair üretim yöntemleri ve yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgi verildi.

TAGEM tarafından tasarlanan tohumlar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nce- TİGEM ve tohum üreticisi kuruluşlar tarafından satışa sunuluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yusuf Erdoğan, formayı giydi

Yusuf Erdoğan, formayı giydi