21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Zillet masasında 'bakanlık' kavgası

Zillet masasında 'bakanlık' kavgası

Zillet ittifakının gizli gündemini CHP’li Gürsel Tekin ifşa etti. Tekin, iktidara gelirlerse HDP’ye bakanlık verebileceklerini açıkladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise iddiayı yalanlamadı. CHP gelen tepkilere karşı sessizliğini korumaya devam ederken, İP’li Yavuz Ağıralioğlu ve Müsavat Dervişoğlu, CHP’li Tekin’e sert sözlerle yüklendi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zillet masasında 'bakanlık' kavgası

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir TV programında “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” sorusu üzerine, ‘HDP’ye elbette bakanlık verilebilir’ ifadelerini kullanmış ve bu sözler ittifak ortağı İP’in bazı milletvekillerinde rahatsızlığa neden olmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Tekin’in açıklamasından sonra ‘adaylığa hazırım’ ifadelerini kullanması HDP ile yapılan pazarlıkta anlaşmaya varıldığı şeklinde yorumlandı.

Kılıçdaroğlu: Adaylığa hazırım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV yayınında adaylık ve “HDP’ye bakanlık konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “HDP’ye bakanlık verilebilir” iddialarıyla ilgili konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 6’lı masada alınan kararların belirleyici olacağını belirterek, Gürsel Tekin’in iddiasını yalanlamadı. Kılıçdaroğlu, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da “Benim ismimde uzlaşılırsa ben hazırım” dedi. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yeşil ışık yakan Kılıçdaroğlu, “Uzlaşılırsa elbette yani. Elbette niye hazır olmayalım, devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli. 6 lider de zaten devletin nasıl yönetilmesi gerektiğinde görüş birliğine varmış durumda. Biz oturacağız, konuşacağız, tartışacağız uygar insanlar gibi” dedi.

Tepki göstermedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in bir TV programında, sunucunun “Siz diyorsunuz ki HDP’ye bakanlık verilebilir” demesi üzerine “Elbette verilebilir” yanıtıyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu, “Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız. Dolayısıyla şu veya bu herhangi bir şekilde ironi de yapabilir başka bir konuş- ma da yapabilir. Burada önemli olan altı liderin karar almaları” diye cevapladı. “Elbette oturup konuşacağız, gerekirse tartışacağız” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP’ye bakanlık verilebilir açıklamasına tepki göstermeyerek, “Altılı masada çatlak yok” dedi.

‘Liderler kabinesi kurulacak’

Geçtiğimiz aralık ayında CHP’nin yayın organları tarafından ortaya atılan “Eğer Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı seçilirse, dillendirilen yönetim modeli ’liderler kabinesi’ olarak tanımlanıyor. Kılıçdaroğlu’nun; Parlamenter Sistem’e geçiş sürecinde masadaki ortakları için cumhurbaşkanı yardımcılığı veya kabine üyeliği görevlerini üstlenerek yönetimde yer almalarına sıcak baktığı konuşuluyor” ifadelerine yer verilmişti.

Akşener de razı oldu

6+1’li masada HDP’nin bulun- masından rahatsızmış gibi davranan ancak her fırsatta HDP’ye can suyu veren İP Başkanı Meral Akşener, CHP’li Tekin’in sözlerine hiçbir tepki göstermedi. İP’in yaramaz çocuğu olarak bilinen Yavuz Ağıralioğlu’nun sözleriyle tabanı oyalamayı amaçlayan Akşener, masaya sıkı sıkıya tutundu. CHP’nin İP’e yaptığı 15 vekil transferiyle ilgili diyet borcunu HDP’ye susarak ödemeye çalışan Akşener, Demirtaş ile kahvaltı masasına oturmak için de her türlü fedakarlığa hazır olduğunu gösterdi.

Kime, neyi veriyorsunuz?

CHP’li Tekin’in ifadelerine cevap veren İP İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu “İYİ Parti’nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın ‘Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız’ beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime, neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: PKK’ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır” şeklinde cevap verdi.

Densizliğin anlamı yok

CHP’li Tekin’in sözlerini sert dille eleştiren İP Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Gürsel Tekin Beyefendi kendi namı hesabına verecek bir şeyi varsa, kime isterse ona versin. Densizliğin, hadsizliğin ve ilkelerimize saygısızlığın bir anlamı yok. Kime ve neye hizmet ettiği belli olan bu açıklamaya, bizden önce ses çıkarması gerekenler de sükût etmesin. İP’i ve onun ilkelerini anlamayanlara karşı ders vermek gerekirse, geri durmayacağımız unutulmamalıdır. Herkes haddini ve hududunu bilmelidir” şeklinde cevap verdi.

Demirtaş’ı da eş genel başkan yapın

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in ittifakta rahatsızlığa neden olan skandal sözlerine bir tepki de AKP Parti’den geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Oldu olacak Selahattin Demirtaş’ı eş genel baş- kan yapın. Bence artık kendinize gelin! Bu ülke hepimizin...” şeklinde konuştu. TV100 ekranlarında yayınlanan “Pazar Siyaseti” programının konuğu CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “İktidar olursanız HDP’ye bakanlık verecek misiniz?” sorusuna; “HDP’ye bakanlık vermemek milli iradeye ters düşer” karşılığı verdi.

Demirtaş ile kahvaltı masası ne oldu?

CHP’li Gürsel Tekin’in açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, “Suriye-Irak tezkeresine ‘Hayır’ dediğinde PKK terör örgütü tarafından “Bize umut oldu” diye övülen CHP, şimdi de HDP’ye bakanlık sözü vermiş! Söylem ve eylemleriyle PKK’nın siyasi uzantısı olma uğraşındaki CHP yönetiminin ucuz ve iğrenç hesapları millet iradesini aşamayacaktır. Buna tepki gösterir görüntüsü veren İP’in durumu ise trajikomik. ‘Yüzünde Rabbi Yesir var’ diyerek övdükleri şahsın ‘Demirtaş’ın çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriyim’ ifadesini de sahiplenmiş duruma gelenler ne derecede samimi olabilir? Sahi Demirtaş ile kahvaltı masası ne oldu? CHP’li belediyelere doldurulan PKK’lı teröristlere ses çıkarmayan, hatta genel başkan yardımcılarından bazılarını ilgili belediyelere göndererek ‘müdürlükle’ taltif edip(!), HDP’lilerle yan yana görev yaptıran İP, CHP’nin HDP’ye bakanlık verme sözünden rahatsızlık duyabilir mi?” diye sordu.

Karşıymış gibi rol yapıyorlar

MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu, CHP’li Gürsel Tekin’in açıklamalarıyla ilgili, ‘Kılıçdaroğlu konudan haberdar ve 6(+1) masada çatlak olmadığı mesajını veriyor. Kılıçdaroğlu’nun ‘çatlak olmadığı’ sözü gerçeği ortaya koyuyor. Bu konuda İP karşıymış rolünü oynuyor. Aslında her şeyden haberdarlar ve her türlü ittifakın içindeler. Çıkış yaparak tabanlarını uyutmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
işte Sivas, İşte MHP

işte Sivas, İşte MHP