06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram

Atatürk vurguncusu Tosun

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’e 1 Kasım seçimlerinden sonra başlayan ve gün geçtikçe artan bir nefretim var. Bu nefretimi de defalarca yazılar yazarak gösterdim. Nefretimin ana nedeni de gazete köşesinde, televizyon ekranlarında HDP-pkk ile yol tutanları savunup, onları parlatmaya çalışıp MHP ve Lideri Devlet Bahçeli’ye karşı dalga geçercesine yazmış olduğu yazılardır. Hakkında yedi sekiz yazı yazdım. Sorular sordum cevap bekledim ama cevap veremeyeceği sorular olduğu için karşılık gelmedi.

Yılmaz Özdil’i milli şuur sahibi sanmanın yanılgısını yaşadık. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Zeytin Dalı operasyonuna yönelik kararlı desteğiyle dalga geçip, desteklediği Meral Akşener’in “HDP Kürt siyasal hareketinin temsilcisi” sözüne ve onun partisinin HDP-pkk ilişkisine zerre kalemini ve dilini oynatmamıştır. Bunları yaptığı gibi sırf AKP-MHP düşmanlığı uğruna Afrin operasyonunda terör örgütü pkk’nın safında yer alan, adı sözde Türk Tabipler Birliği olan kuruma sahip çıkmıştır.

Yılmaz Özdil adeta küçük Rahmi Turan, Emin Çölaşan, Necati Doğru, Bekir Coşkun olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Karakteri de Doğu Perinçek ve Meral Akşener arasında sıkışmış gözüküyor.

Son günlerde çıkardığı kitabının satış fiyatıyla gündemdedir.

Gündemde olmasının ana sebebi de Yılmaz Özdil'in son kitabı Mustafa Kemal'in tamamı elle ciltlenen ve 1881 tane basılan özel serisinin 2500 liradan satılacak olmasıdır.

Kitabı altın kaplama yapsalar fiyatı bu kadar etmez. Ama Atatürk ismini tüccar gibi pazarlayan Yılmaz Özdil’in kitabı 2500 TL…

Yılmaz Özdil kitabının satış fiyatıyla gündem olunca, sosyal medyada Çiftlik Bank’ın Tosun’u ile kıyaslamalar paylaşım rekoru kırdı.

Bir de geçmişte o Tosun’la ilgili "Ben aslında Tosun'u takdir ediyorum. Bak vallaha Uğur Abi. 35 yıllık gazeteciliğimde benim geldiğim nokta yani Tosun'a para verebilecek, 1 milyar dolar verebilecek bir ahali varsa bunların parasını almak sevap zaten abi, almazsan günah" şeklinde yorum yapan biri olması evlere şenlik olmuştur.

“Bu da CHP’nin, Meral’in, Perinçek’in Tosun’u” esprileri gırla gidiyor.

Bir yazarın kitabının satılması doğaldır. Yayınevi basar, dağıtır ve satar. Bu tüm yazarlar için normaldir.

Ama 2500 TL fiyat nedir?

Bu düpedüz Atatürk ismini kullanarak yapılan bir vurgundur.

Bu düpedüz Atatürk istismarı yapan Yılmaz Özdil Tosun’luğudur.

Elbette Yılmaz Özdil’in kitabını yayınevi zorla satmıyor. Elbette o fiyata bile kitapları satın alabilecek kişiler vardır. Yılmaz Özdil kendi hayat hikâyesini yazsa, o fiyata onu satsa kimse bir şey diyemez.

O onun okuyucusuyla kendisi arasındaki özeline girer.

‘Alan memnun, veren memnun’ der geçersiniz.

Ama Atatürk ismi söz konusu olunca bu durum geneli ilgilendiriyor. Atatürk ismiyle yapılan bu vurguna herkesin eleştiride bulunma hakkı doğuyor.

Yılmaz Özdil’in Doğu Perinçek ve Meral Akşener övgülerine bakınca Atatürkçülüğünün de sahte olduğu anlaşılmaktadır.

"Türk milliyetçiliğine karşıyız. Mecbur değilim Atatürk milliyetçisi olmaya...” ve "Resmi Atatürkçülük iflas etmiştir.” diyen Doğu Perinçek’e ve HDP ile yol arkadaşı olmuş Meral Akşener’e yaptığı övgüler Atatürkçülüğü de maske olarak kullandığını göstermektedir. Terör örgütü pkk’nın karargâhı olmuş Türk Tabipler Birliğine sahip çıkması da maskesinin tuzu biberi olmuştur.

Atatürk maskesi de işte böyle “Mustafa Kemal” isimli kitaplarının satışına yol açıyor.

Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu ile Atatürk maskesi takan Yılmaz Özdil arasında bir fark kalmamıştır.  Biri Atatürk’e hakaret ederek kazanıyor, diğeri de Atatürk maskesi takarak… Dün Kadir Mısıroğlu’nun mikroplu dilini yazmıştım, bugün Yılmaz Özdil’in Atatürk maskeli yüzünü yazıyorum.

Yılmaz Özdil kendisine duyduğum nefretin azalması için öncelikle MHP’ye AKP ile ittifakından dolayı saldırırken, HDP ve pkk ile ittifak kuranlara tek cümle eleştiri getirmeme ikiyüzlülüğünü ortadan kaldırmalıdır. Zaten bunu yapmadığı sürece Atatürk’le ilgili çıkardığı her kitabı istismar ve vurgun kategorisinde olacaktır.

Yılmaz Özdil saygın bir yazarken şarlatanlık ligine kendi kalemi ve diliyle düşmüştür. Bu ligten kurtulması yine kendi elindedir.

Aksi halde artık “takdir ettiği Tosun gibi” hafızalara kazınacaktır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *