06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram

HDP’nin yanında durup, çözüm süreci masallarını anlatıyorlar!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Kurulmadan önce ve sonra HDP ile birçok ortak noktada buluşan İP isimli partinin Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın adeta “Elin gözündeki çöpü görür, kendi gözündeki merteği görmez” sözünü haklı çıkartırcasına “AKP yeni bir çözüm sürecine hazırlanıyor” demiş…

Koray Aydın’ın partisi şimdi niye bu propagandayı yapıyor?

Çünkü CHP-HDP ilişkisi noktasında köşeye çok sıkıştılar ve terörle mücadelenin en yoğun olduğu günlerde bu propagandayı yaparak kendi üzerindeki dikkatleri akıllarınca dağıtmaya çalışıyorlar.

AKP’nin dört yıl önce çözüm sürecini beraber yürüttüğü parti kim?

Koray Aydın’ın Genel Başkanı Meral Akşener’in “Kürtlerin siyasal temsilcisidir” dediği HDP…

HDP son dört yıldır kiminle hareket ediyor?

Koray Aydın’ın sayesinde milletvekili olduğu CHP ile beraber…

Meral Akşener partisini kurduğu günden bu yana pkk açılımı yapmıyor mu Koray Aydın?

Meral Akşener kendisini 7 ay önce ziyaret eden Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Roth’a "Halk, Kürt sorununu bizim çözeceğimize samimiyetle inanıyor" derken pkk dilini ve kavramını kullanmamış mıydı?

“Yerel seçimler yaklaşıyor” diye mi “HDP ile bir ilişkimiz yok” rolünü oynamak için kılıktan kılığa giriyorsun?

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler öncesi HDP’ye toz kondurmayan sizlerdiniz. AKP’nin geçmiş defterlerini karıştırıyorsunuz da, niçin partinizi kurduğunuz günden beri kendinizin yaptığı pkk açılımlarına dönüp bakmıyorsunuz? HDP ile kırışan, pkk kavramlarıyla oynaşan bir parti değil misiniz?

“AKP dört yıl önce şunu yaptı, bunu yaptı” diyorsunuz. Hepsine eyvallah… İyi de bugün sen aynısını yapıyorsun.

Her yazımda defalarca bunların örneklerini sıraladım. Bir tanesini inkâr edebildiniz mi?

“HDP, kürt siyasal hareketinin temsilcisidir” dediniz, “Öcalan’ın yaşam şartları iyileştirilsin, rahatlatılsın, ev hapsine çıkarılsın” diyen bir adamı partinize genel başkan yardımcısı yaptınız, “HDP onurumuzdur” diyen adamı kurucu yaptınız bundan daha büyük pkk açılımı mı olur? Bu gibi gelişmeler üzerine kaç tane kurucu üyeniz istifa etti, sayabildin mi Koray Aydın?

AKP hükümeti son iki-üç yıldır terörle mücadelede gerçekten olması gerektiği gibi kararlı ve tavizsizdir. Cumhur İttifakının ruhu da zaten bunu gerektiriyor. Doğu ve Güneydoğu’da, Irak ve Suriye’de terörle mücadelenin sonuçları ortadadır. Binlerce terörist etkisizleştirilip, hepsi birer leş haline getirilmiştir.

Tüm bunlara rağmen sürekli “AKP yeni bir çözüm sürecine hazırlanıyor” diyerek yol ve dava arkadaşınız HDP’ye hayat öpücüğü mü vermeye çalışıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün Konya’da yaptığı konuşmada "Bir daha çözüm süreci beklemeyin geçti o iş" diyerek sizin beklentinizi boşa çıkardı.

Türkiye terörle mücadelede böyle bir noktada iken, AKP tekrar çözüm sürecini başlatırsa zaten her yönüyle bitişini hazırlamış olur.

Ama tek merak ettiğim CHP-HDP yanında yer alıp, onlarla her konuda beraber hareket edip “AKP yeni bir çözüm sürecine hazırlanıyor” demenizin mantığıdır?

“AKP de bizim safımıza geçecek” diye propaganda yapsanız daha mantıklı olmaz mı Koray Aydın? Çünkü sizin safınızda terör örgütü pkk’nın yardım ve yaltakçısı HDP var. Son dört yıldır HDP’siz nefes alamayan CHP var.

AKP yeni bir çözüm sürecine başlarsa zaten bundan en çok CHP-HDP-İP birlikteliği mutlu olacaktır.

AKP’nin geçmişte yaptığı açılım yanlışları üzerinden sürekli MHP’ye sataşan Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Ümit Özdağ, Lütfü Türkkan, Cihan Paçacı, İsmail Koncuk, Fahrettin Yokuş gibi İP’li tipler kendi partinizin sürekli pkk açılımı içinde olan CHP ile olan ilişkisi ve HDP’ye olan sıcak yakınlığı hakkında bir yorum yapacak mısınız?

CHP ve HDP ile inkâr edemeyeceğiz ilişkiniz ortadadır. AKP çözüm sürecine hazırlanıyorsa bile siz her türlü çözüm için HDP’nin kanatları altında hazır bekliyorsunuz.

2012 yılında CNN Türk’te meşhur Kürtçü Şirin Payzın’ın “PKK'yı bir tarafa bırakalım, demokratikleşme adımlarında, siz Koray Aydın olarak MHP'nin yeni genel başkanı olursanız yeni açılımları hangi noktada yaparsınız? Hangi noktalarda hükümete el uzatabilirsiniz?” sorusuna “Biz başımızı kuma sokarak siyaset yapmayız. İnsanları rahatsız eden hususların ortadan kaldırılması da dahil olmak üzere kardeşlik hukukumuzu pekiştirebilecek adımlar atmaktan korkmayız. Bu konularda cesur oluruz." cevabını vermiş Koray Aydın mı bugün “AKP yeni bir çözüm sürecine hazırlanıyor” diyor?

Sen ve partin dünden hazır değil mi Koray Aydın?

 

Mail: [email protected]

Twitter: Yildiraycicek9

Instagram: yildiraycicek1944

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *