06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram

Sözcü meyhanesinin ayyaş yazarları!

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Hürriyet gazetesinde yazarken daha aklı başında yazılar yazıyor ve düzenli takip ediyordum. Ne zaman Sözcü’ye geçti ve Rahmi Turan, Emin Çölaşan, Bekir Coşkun, Uğur Dündar, Necati Doğru gibi adamlarla aynı çatı altında buluştu işte o zaman kafayı iyice sıyırdı. Onlar gibi takıntılı, saplantılı, onlar gibi tımarhanelik oldu. Yılmaz Özdil’den bahsediyorum.

Herhalde bu ekiple beraber Sözcü meyhanesi kurdular. Aklı başında yazmadıklarını “Atatürkçüyüz, Mustafa Kemal’in askeriyiz” deyip, kiminin HDP’ye oy istemesinden, kiminin Afrin operasyona karşı çıkmak için YPG’li gibi yazmasından, kiminin HDP’li koalisyon istemesinden, kiminin FETÖ’nün siyasi projelerine omuz vermesinden anlıyoruz. Bu Yılmaz Özdil’i de Afrin operasyonuna karşı çıkmak için yırtınan ve pkk yatağına dönüşmüş Türk Tabipler Birliğine sahip çıkarken görmüştük…

Ayık kafayla yazı yazamadığını artık anladığımız bu Yılmaz Özdil, Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası’nda “Samimiyetle söylüyorum, bu sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu” şeklinde bir cümle kurarak saçmalamanın zirvesine çıktı.

Bu cümleleri kurarken de büyük ihtimalle sarhoştu. Bi tek atmadan yazamıyor, konuşamıyor çünkü…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetim yanlışlarını eleştirirsin, beğenmezsin ama içki içmemesini eksiklik olarak gösterirsen, sana “sen bu kafayı bira dışında başka bir şeyle mi yapıyorsun?” diye sorarlar Yılmaz Özdil…

Sen, bol bol içki içtiğin için mi Afrin operasyonunda tavizsiz duruş sergileyen MHP Lideri Devlet Bahçeli ile aklınca dalga geçmiştin ve yöneticilerinin birçoğunun pkk sevdalısı olduğu Türk Tabipler Birliğine Afrin operasyonuna karşı çıktığı için “Türk Tabipler Birliği başkanı fikrini söyleyemeyecek öyle mi?" diyerek sahip çıkmıştın? Hem de kafan o kadar güzel olmuş ki, 12 yıl önce Sabah gazetesinde çıkan yazını yeni yazmış gibi köşene koydurdun. İçkiyi fazla kaçırınca, ayıkıp yeni yazı yazamadın değil mi Yılmaz Özdil?

Türkiye’nin düzelmesinin Erdoğan’ın bira içmesine bağlı olduğunu vurgulayan bu kafa aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu yahut bundan sonra yapabileceği yanlışlarının da üzerini kapattığının farkında değildir.

“İçki içmiyor” diye suçlanan kim olursa olsun bu ülkede içki içenlerin bile desteğini alır.

Böyle muhalif bir yazarlık, AKP’nin canına can katmaktadır. Bunlar, Atatürkçü, Kemalist sıfatlarını kullanarak ve böyle abuk sabuk düşüncelerle saplantı ve takıntılarını tatmin etmekten öteye gidememektedir.

Sözcü meyhanesinin hali de işte budur.

Bu Yılmaz Özdil yine bir Halk Arenası programında Müjdat Gezen’le birlikte yine büyük bir terbiyesizliğe imza atmıştı. Halk Arenası programında bel altı diyaloglarla Osmanlı düşmanlığı ve bir bayana karşı ahlaksızlık yapmışlardı.

Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen herhalde programa yine içerek çıkmış olmalılar ki, Yılmaz Özdil Sultan II. Abdulhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nu kastederek "Bir tane sultan var bugün Sultan Abdülhamid'in torunu. Onun aslında bir dükkanı varmış ben bugün öğrendim. Sana oradan bir saltanat fesi alıp Uğur'la (Uğur Dündar) ziyarete geleceğiz." demiş ve diyalog sonra şu şekilde sürmüştü:

Müjdat Gezen: Bekliyorum. Ayrıca Yılmaz ben kadını beğendim yahu.

Yılmaz Özdil: Ada'yı veresin mi geldi abi?

Müjdat Gezen: Ada'yı değil ama neyse sonra konuşuruz.

Şu rezalet diyalogun sahibi Yılmaz Özdil bir de utanmadan “Kadın” ismiyle bir kitap çıkarmıştır ama evli bir bayana bu alçak muhataplıkları reva görmüştür. Yılmaz Özdil nasıl ki “Mustafa Kemal Atatürk” ismini kitabında ticaret malzemesi yapıyorsa, “Kadın” ismini de kitabında ticaret olarak kullandığını böyle bir diyalogla göstermiştir.

Yılmaz Özdil, Sözcü meyhanesinde diğer ayyaş yazar arkadaşlarınızla biralarınızı yudumlayın, kadehlerinizi tokuşturun ama “Atatürkçü” sıfatını kullanarak artık şarlatanlık yapmayın…

Ben, Yeşilay’ın misyonuna yürekten inanan ve destekleyen bir insanım. Gençleri ve toplumu içkiye özendiren sizin gibi sahte Atatürkçülerle de mücadele edilmesine taraftarım. İçince ağzının ve kaleminin ayarı bozulan Sözcü meyhanesinin müdavimi Yılmaz Özdil sana ve diğer ayyaş yazarlara karşı artık yaptığım da budur.

İçip içip saplantı ve takıntılarınızı tatmin peşinde koşmayın.

İçip içip milletin değerlerine saldırmayın.

İçip içip sırf MHP-AKP düşmanlığı yapacağız diye HDP-pkk-ypg safına geçmeyin.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan bira içmiyor” diye “ülkenin düzelmediğine” inanan Yılmaz Özdil, sen Sözcü meyhanesinde her gün içiyorsun hayatında neyi değiştirdin?

Bira, içkiyle memleket düzelmez. İçki içende de, içmeyende de en başta karakter olacak, şuur olacak…

Sözcü meyhanesinde sizin yaptığınız gibi her gelen projeye kadeh tokuşturmayacaksınız… Yoksa böyle pkk’lı da olursunuz, Fetö’cü de…

Mail: [email protected]

Twitter: Yildiraycicek9

Instagram: yildiraycicek1944

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *