06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram

Pınarbaşı’nın sağduyusu ve hafızası kazanacak

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Pınarbaşı’nın sağduyusu ve hafızası kazanacak

Hafta sonu memleketim Kayseri’deydim. Türkgün gazetesi yazarı ve muhabiri Bahadır Çoban’ın, MHP Kayseri Milletvekili Sayın Baki Ersoy ile Pınarbaşı ilçesinde yapacağı röportajı vesile edinerek, 2 Haziran’da tekrarlanacak seçimlerin atmosferini yerinde görmek için ben de bu ziyarete eşlik ettim.

Kayseri merkezde buluşarak MHP Kayseri Milletvekili Sayın Baki Ersoy, TBMM Danışmanımız Serkan Kural, Türkgün gazetesi yazarı ve muhabiri Bahadır Çoban ile birlikte Pınarbaşı’na doğru yola koyulduk. Yol boyunca Sayın Baki Ersoy’a muhtarlardan, başka parti yetkililerinden, başka illerde yaşayan Pınarbaşılılardan, önceki seçimlerde bir talihsizlik sonucu başka partilere oy verdiğini söyleyen ailelerden, Pınarbaşı’nın esnafından ve köylülerinden kısacası birçok kesimden gelen telefonlara şahit oldum. Gerçekten de Pınarbaşı seçimleri tekrarlanan seçimler içinde Türkiye’de en dikkat çeken ve takip edilen bir yer olma özelliği taşıyor.

Röportaj yapılacağı gün MHP Kayseri Milletvekili Sayın Baki Ersoy’un, aynı zamanda Pınarbaşı’nda kanaat önderleriyle Pınarbaşı’nın meselelerini ve seçim atmosferini konuşacağı bir toplantısı daha vardı. Pınarbaşı’na girdiğimizde direkt o toplantının yapılacağı salona gittik. Aralarında muhtarların, iş adamlarının, çiftçinin, esnafın bulunduğu bu toplantıda, 31 Mart 2024 seçimlerinde başka partilere oy vermiş kişiler de vardı. Kayseri Milletvekili Sayın Baki Ersoy’un salonda toplanan kalabalığa konuşması sırasında Türkiye’nin güncel meselelerine değinerek, konuyu “Kaybeden asla Pınarbaşı olmamalı” vurgusuna bağlaması da büyük destek ve onay buldu. Pınarbaşı’nın meselelerine çözüm yolları, Pınarbaşı halkının refahına etki edecek yatırımlar konusunda ortak noktada buluşuldu ve seçimde birlik ve beraberlik içinde davranılacağına dair sözler verilerek toplantı samimiyet havasında sonlandırıldı.

Bizler o toplantıda iken, MHP Genel Merkezi tarafından heyet halinde gönderilen MYK üyeleri Zafer Gülseven, Metin Arı, Mustafa Ertekin, Batuhan Kurban ve Utkucan Yıldırım’ın Pınarbaşı halkıyla istişare toplantıları vardı. MHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Memduh Uzunluoğlu da köylerde seçim çalışmalarına devam ediyordu. Pınarbaşı ilçesinde şimdi ayaklar yere daha sağlam basıyor ve halk biraz daha sağduyulu düşünmeye başlamış görünüyor.

Türkiye genelindeki CHP-DEM belediyelerinin Türk bayrağına, İstiklal Marşına yönelik birbirine uyumlu seyreden düşmanlıkları, eylemleri ve söylemleri ortada iken, bünyesinde Türklük anıtı bulunduran ve vatansever hasleti çok yüksek olan Pınarbaşı halkının belediyeyi CHP’ye teslim etmesi zaten çok büyük talihsizlik olur.

Geçtiğimiz aylarda MHP Kayseri Milletvekili Sayın Baki Ersoy’un, yaptığı bir açıklama çok önemliydi. Pınarbaşı’nın terör örgütü PKK tarafından terör saldırısına uğramasını hatırlatıp CHP ve PKK DEM’liğinin ortaklığına vurgu yaparak şunları söylemişti:

 “Biliyorsunuz, Pınarbaşı ilçemiz 2012 yılında terör örgütü PKK’nın saldırısına uğramış, bir polisimiz şehit olmuş, 17 vatandaşımız yaralanmıştı. Pınarbaşı halkı o gün yaşanan terör saldırısını asla unutmayacaktır. Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM ile birçok il ve ilçede “Kent Uzlaşısı” yapan CHP’lilerin, 31 Mart akşamı Pınarbaşı meydanında zafer işaretleriyle zılgıt çekerken kime mesaj verdiği sorgulayacaktır. CHP’nin Ankara’da DEM’lenen kadrosu niçin Pınarbaşı’na bu kadar önem vermekte ve üzerinde çok durmaktadır?

Eski CHP Genel Başkanı, mevcut Genel Başkanı ve kadrosu, bir nevi Doğu ve Güneydoğu’ya açılan kapı olan ve çok stratejik bir konuma sahip olan Pınarbaşı ilçemizi DEM için ‘Kurtarılmış Bölge” yapma hevesi mi vardır? PKK’nın siyasi uzantılarıyla yıllardır işbirliği yapan CHP’den şüphelenmeyeceğiz de kimden şüpheleneceğiz? Türklük anıtı olan Pınarbaşı’nı özellikle hedef seçen PKK’nın 2012 yılında verdiği mesajı anlamayan var mıdır? ‘Pınarbaşı’nı “Kanbaşı” yapmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Gaflet içinde olanları uyandıracağız, milli şuur içinde olanları birleştireceğiz. Bizzat Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli tarafından yaptırılan Pınarbaşı’ndaki Türklük Anıtını mahzun bırakmayacağız ve Üç Hilali yine dalgalandıracağız.”

Bu açıklamalardaki önemi her Pınarbaşılı idrak edecektir. CHP’ye belediye vermek, PKK DEM’liklerine alan açmak demektir. CHP’ye belediye teslim etmek demek, Pınarbaşı’na terör saldırısı yapan PKK’ya hizmet eden ve aynı zamanda CHP’nin ortağı olan DEM’i ödüllendirmek olur. O yüzden tekrarlanacak seçimlerde sağduyu Pınarbaşı’nda topyekün hakim olmalıdır. Bu bir sıradan seçim değil, milli şuurun sınavıdır.

Pınarbaşı’nın meseleleri ve eksiklikleri neyse hepsi tamamlanır ama DEM ortağı CHP ile huzur ve güven bir giderse tekrar toparlamak oldukça zor olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *