24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Neron Roma’yı, İmamoğlu İBB’yi yaktı

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Neron Roma’yı, İmamoğlu İBB’yi yaktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Roma ziyareti, kamu kaynaklarını israf eden pervasız bir siyasetçinin resmini bir kez daha gözler önüne serdi. 2027 Avrupa Oyunları imza töreni bahanesiyle İtalya'ya 73 kişilik bir kafileyle giden Ekrem İmamoğlu, İstanbul halkının parasını hoyratça harcarken, İBB bütçesinden karşılanan bu lüks seyahat İmamoğlu'nun "israf düzenini bitireceğiz" söylemlerini bir kez daha yalanladı. İmamoğlu'nun bu ziyareti, adeta Neron'un Roma'yı yakışı gibi, İBB'yi israf ateşine atmış durumda.

Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin Roma çıkarması, lüks otel konaklamaları ve özel uçak kiralamalarıyla dudak uçuklatan bir ziyaret oldu. THY'den ekonomi bileti alındığı iddiasına rağmen, İBB'nin özel uçak kiraladığı ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu ve kafilesi, geceliği 45 bin ile 98 bin lira arasında değişen Parco Dei Principi Grande Hotel & Spa'da konakladı. Bu seyahatin toplam maliyetinin 20 milyon lirayı aştığı iddia ediliyor. Halkın bütçesini bu denli sorumsuzca harcayan bir başkanın, israfı bitirmek bir yana, israfın en büyük kaynağı olduğu tamamen ortaya çıkıyor.

Roma gezisine 45 gazeteciyi de dahil eden İmamoğlu, gazetecilerin masraflarını da İBB bütçesinden karşıladı. Gazetecileri kamu kaynaklarıyla ağırlamak, hem etik hem mali açıdan ciddi sorun oluştururken, İmamoğlu'nun basınla ilişkilerini güçlendirme çabasının ne denli yozlaşmış bir zemine oturduğu da görülüyor. Ekrem İmamoğlu'nun "İlk defa İBB'nin kendi bütçesiyle gazetecileri getirdik" açıklaması, kamu kaynaklarının siyasi çıkarlar için nasıl kullanıldığını ve bundan sonra da kullanılacağını gözler önüne seriyor.

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı hayalleri uğruna İstanbul halkının kaynaklarını sorumsuzca harcamaktan geri durmuyor. 31 Mart 2024 seçimleri kampanyasına İBB bütçesinden tek seferde 980 milyon lira kaynak aktaran Ekrem İmamoğlu, “İsrafı bitirdik” kampanyası için yaklaşık 350 milyon lira reklam harcaması yapmıştı.

İstanbul halkı verdiği sözlerin büyük çoğunluğunu yerine getirmeyen, İBB bütçesini halkın hizmetine sunmak yerine kendi siyasi geleceğini inşa etmek için kullanan Ekrem İmamoğlu’nu yeniden seçerek başına bela aldı. İmamoğlu'nun vaatleri havada, hizmetleri ise eksik ve yetersiz kalmaya devam edecek. Çünkü İBB'nin kaynaklarını israf eden, halkın parasını çarçur eden İmamoğlu için İstanbul'un ihtiyaçları değil kendi siyasi geleceği önemlidir.

Bu sorumsuz ve pervasız tutum, İmamoğlu'nun belediye başkanlığı sürecine damgasını vurmuş durumdadır. İstanbul'un geleceği için kaynakların verimli kullanılması ve halkın yararına projelerin hayata geçirilmesi elzemdir. Ancak, İmamoğlu'nun mevcut yönetim anlayışıyla bu hedeflerin gerçekleştirilmesi mümkün görünmüyor. İBB'nin kaynaklarını kişisel siyasi hedefler uğruna harcayan bir başkan, İstanbul'un gerçek ihtiyaçlarını göz ardı etmekte ve halkın güvenini zedelemektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *