06 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

CHP'de kartlar yeniden dağıtılıyor

YAYINLAMA:
CHP'de kartlar yeniden dağıtılıyor

ABD ne zaman hareketlense “Ortadoğu’da kartlar yeniden dağıtılıyor” derler ya...

CHP’de de kartlar yeniden dağıtılıyor. CHP’deki son hareketliliğe bakılırsa pozisyon değişikliği yapılıyor gibi... CHP’de yenilmeyi hazmedemeyen Kemal Kılıçdaroğlu bir türlü pes etmiyor. Her olayda sürekli başını çıkartıyor ve “Ben hala buradayım” diyor. Türk siyasetinden ziyade, Türk mizahının sembolü gibi... En ilginç gelişme ise arka planda kanlı bıçaklı olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun baş başa yemek yiyeceğine dair bilginin servis edilmesi oldu.

“CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu yemekte bir araya gelecek.” haberleri servis edilmiş ve daha sonra Ekrem İmamoğlu’na bu konu sorulduğunda “Ama net olarak şu tarih bu tarih yok. Bu hafta müsait olur muyuz bilmiyorum. Yani olursam zaten ararım. Haftaya da olabilir. Bir sonraki hafta da olabilir. Kendisiyle telefonda konuşur, karar verir, sizlere de haber vermeden yemeğimizi yer, sohbet ederiz” cevabını verdi.

Herkes Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun ne zaman yemekte buluşacağını merakla beklerken, Kemal Kılıçdaroğlu “40 yıllık geçmişimi geride bırakarak CHP’li oldum” diyen yoldaş Mansur Yavaş ile yemekte buluştu.

Tüm bu gelişmeleri izlerken eski CHP Genel Başkan yardımcılarından Hurşit Güneş’in mecliste verdiği röportaj sırasında rozet takmakla ilgili söylediği “Bakın çok ilginç bir şey yapacağız. Üçgen biçiminde birbirimize takacağız. Ben Haydar Bey’e takacağım, Haydar Bey Mehmet Bey’e takacak, Mehmet Bey de bana takacak ve gazeteler için haber niteliğinde olan bir şey çıkacak” sözleri aklıma geldi. CHP’de yine birbirine takma süreci başlamış gibi... Tüm bu buluşmalar; kâğıt üzerinde CHP Genel Başkanı görünen Özgür Özel’in, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ezercesine “Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş aday olsaydı şu anda Erdoğan Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmuyordu” dediği bir süreçte gerçekleşiyor. Servis edilen haberlere göre Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi beklenirken Mansur Yavaş ile yemekli görüşme gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu’na; Ekrem İmamoğlu ile görüşme sorulunca “Onu bilmiyorum. Talep olursa elbette görüşürüz. Bizim partili arkadaşlarımız. Yabancı birisi değil. Onların hepsi asparagas. Çarşamba günü yemek yiyeceğiz falan böyle bir şey yok.” demiştir. Biliyorsunuz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’de en nefret ettiği kişi Ekrem İmamoğlu’dur. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu’nu İBB’nin imkânlarını seferber ederek CHP Genel Başkanlığı koltuğundan eden o’dur ve bunu ekranlarda “Ekrem İmamoğlu beni sırtımdan hançerledi” diyerek net bir şekilde açıklamıştı.

Fakat bu durum “-Artık dostluk bitti... Bende bu kuyruk acısı, sende de bu evlat acısı varken, dost kalamayız” içerikli yılan ve adam arasındaki öykü gibi devam mı eder yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’nda hala ilk günkü heyecan gibi yanan CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturma aşkı nedeniyle, bu nefret etme hali Ekrem İmamoğlu ile ittifak yapma haline mi dönüşür orasını tam kestiremiyoruz.

Eğer Ekrem İmamoğlu karar verirse Özgür Özel’in CHP Genel Başkanlığı koltuğunda fazla oturmasının imkânı yok zaten bugüne kadar da Ekrem İmamoğlu’nun gölgesi altında oturdu. Önümüzdeki günlerde Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında yeni bir denge kurulabilir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığına, Ekrem İmamoğlu’nun da Cumhurbaşkanlığı adaylığına razı olacağı bir süreç başlayabilir. CHP’de artık kazan kaynıyor dersek tam tarifi yapmış oluruz sanırım. CHP’nin önyüzünde problem yok maskeleri takılsa da arka planda güç kavgaları olabildiğince şiddetli sürüyor. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında güç kavgası sürerken, Mansur Yavaş her zaman ki gibi “Az laf” ölçeğinde sinsi sinsi süreci takip ediyor. Bu dördünden de ülkeye ne hayır geleceği malumdur. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı aşkını tüm dünya biliyor. Ankara ve İstanbul’u yöneten ikilinin çivi çakmadan yeniden belediye başkanı seçilmesi ortadadır. Özgür Özel’in de hiperaktif ihanet içerikli DEM’li siyaseti zaten herkes tarafından biliniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile yemekli görüşme için nazlanıyor. Belki de böylelikle elini güçlendirdiğini sanıyor.

Bakalım şeytana pabucunu ters giydirecek hünerde olan Ekrem İmamoğlu CHP’de neye karar verecek? O neye karar verirse Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş tıpış tıpış ona uyum sağlayacaktır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *