06 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

Logoları güneş’in altında eriyenler!

YAYINLAMA:
Logoları güneş’in altında eriyenler!

İP kopuyor, İP çürüyor, İP dağılıyor. İP kongresinden sonra bu eriyişin artarak devam ettiği ortada... Son olarak Koray Aydın da partisinden istifa etti.

Koray Aydın; Meral Akşener’in 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra MHP içinde başlattığı hareketliliği “Bu manada bütün illerde, o illerde yaşayan cemaat mensubu insanların bu tek adayın üzerinde birleşmesi ve bütün mitinglerine ve toplantılarına yoğun organizasyonlar yapması ve bu tür algının Meral Hanım üzerinde yoğunlaşması ortadadır. Meral Akşener’i cemaatin (FETÖ) desteklediği kesindir.” şeklinde değerlendirdiği halde, Meral Akşener’in partisine katılmış çeşitli görevlerde bulunup milletvekili olmuştu. İP’in son kongresinde de Genel Başkanlık yarışını kaybetmişti. Koray Aydın’ın siyasi hayatı boyunca tutarlı bir eylemi ve söylemi hiç olmamıştır. MHP ve İP içindeki siyaseti hep bu tutarsızlıkları barındırmaktadır.

Koray Aydın’ın bu istifasını Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yanlamak için gerçekleştirdiği kaç gündür konuşuluyor.

Koray Aydın her ne kadar istifasında “Ülkesine ve milletine aşık bir Türk milliyetçisi olarak” diye kendini tarif etse de Türk milliyetçiliğini eylem ve söylem olarak dolduran bir davranışı hiç görülmemiştir. Öyle olsaydı kendi partisinin ve ittifak ortakları CHP’nin PKK’nın siyasi uzantıları HDP, Yeşil Sol, DEM ile olan iş birliğine dair en ufak bir tepkisi olurdu. Koray Aydın’ın zerre bir tepkisini gören oldu mu? Hangi milli davada bir duruş sergilemiştir? Koray Aydın her zaman siyasette yoluna/işine bakmış birisidir.

Koray Aydın, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yanlıyorsa CHP rozetini takması da kimi şaşırtır?

Koray Aydın istifa gerekçesi içinde, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini “Saray'daki malum görüşme ve sonrasındaki gelişmeler, bardağı taşıran son damla olmuştur.” şeklinde değerlendirmesi var.

CHP’nin, Ekrem İmamoğlu’nun, Mansur Yavaş’ın bunca ihaneti, çapsızlığı, şaibeleri ortada iken; Koray Aydın’ın Cumhur ittifakına yönelik söylemleri bile durduğu/yaptığı kalitesiz siyaset noktasını göstermektedir.

Koray Aydın, MHP’de siyaset yaparken hangi muhalefet dilini kullanıyordu? En azılı muhalefet dilini kullanırken MHP’de iken TBMM Başkanvekili dahi olmuştu. MHP içindeki ve MHP’den giderken yaptığı suçlamalara bakın ve şimdi geldiği noktaya bakın! Bol bol tutarsızlık, bol bol çelişki barındırmaktadır.

Koray Aydın gibi MHP’den ayrılıp gidenlerin tamamı söyledikleri her konuda rezil rüsva olmuş durumdadır. Halleri inanın 'Peki, biz bu kadar b.ku neden yedik Ağam?” hikâyesi gibidir.

Neydi o meşhur hikâye?

“Maraba ile ağa, ağanın arabasında tıngır mıngır kasabaya gidiyorlar. Yolun yarısında, arabayı çeken hayvan patır kütür yola pisliyor. Ağa marabasının arabada gözü olduğunu biliyor. Hem marabayı küçük düşürmek hem de eğlenmek için, “Üle Memo! Şu boku yersen, arabayı sana verecem” diyor. Bizimki bir an düşünüyor, kararını veriyor, koşumları ağaya uzatıp arabadan iniyor ve taze at pisliğini yiyor. “Tamam”, diyor ağa “araba senin” Bizimkinin midesi dönmüş, gururu çiğnenmiş, kendinden iğreniyor. Ağa ise bir dakikalık bir eğlence uğruna arabasından olduğuna pişman, kendi budalalığına yanıyor. Dönüş yolunda ikisinin de ağzını bıçak açmıyor, ikisi de kurdukça kuruyorlar. Tam marabanın pislik yediği noktaya geldiklerinde ağa dayanamıyor; “Üle Memo! Bir halt ettim, şaka uğruna araba elden gitti, b.k yemenin ederini vereyim, arabayı geri alayım.” Memo’nun genzinde, ağzında, yüreğinde, öfkesinde hâlâ pislik tadı var. “Olur Ağam” diyor, “olur ama bir şartla: sen de aha şu kalan kurumuş b.kları yiyeceksin ki ödeşelim.” Ağanın gözü kararmış, iniyor bir miktar pislik de o yiyor. Çiftliğe yaklaşırlarken, Memo düşünceli, kederli soruyor: “Ağam, araba giderken de senindi dönerken de senin, peki biz bu kadar b.ku neden yedik?”

Ne söyledilerse onun altında kaldılar.

Ne yaptılarsa onun altında ezildiler.

Bol bol MHP ve Lideri Devlet Bahçeli’nin hakkına girdiler. Zerre vicdanları varsa zaten bunun manevi ıstırabını çaktırmasalar da mutlaka duyuyorlardır.

MHP’den intikam almak uğruna PKK’nın siyasi partileriyle iş birliği/ittifak yapmaktan bile çekinmediler. Gün geldi bulundukları partileri bile PKK’nın söylemleriyle siyaset yaptı. CHP’nin her ihanetini gözleri kapalı desteklediler.

O yüzden dün yahut bugün adına ne söylüyorlarsa hepsi boş sözlerden ibarettir.

Logoları olan güneşin altında buz gibi eriyip tükeneceklerdir. Tarih onların çoğunu MHP’ye ve vatana ihanetleriyle anacaktır. Yol yakınken dönenler bu kara lekeden kısmen kurtulacaktır.

Koray Aydın bakalım CHP-DEM çukurundaki bataklığa mı saplanacak yoksa kendini bu kara lekeden kurtaracak mı?

Neler göreceğiz daha kim bilir?




 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 3 ay önce
Eline,yüreğine , kaleminesağlık.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 3 ay önce
Böyle dava adamlığından çok, koltuk uğruna her kılığa giren, tipler için ne güzel analiz. Eline,kalemine,yüreğine sağlık.
BEĞENME
0
CEVAPLA