05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

Sapla saman, bozkurtla yılan!

YAYINLAMA:
Sapla saman, bozkurtla yılan!

Siyaset sahnesinde bazen öyle anlar geliyor ki tiyatro sahnesinden farksız oluyor. Herkes rolünü büyük bir ciddiyetle oynarken perde aralandığında gerçeklerin yüze tokat gibi çarptığı görülüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in milli futbolcumuz Merih Demiral'ın bozkurt işareti ile PKK sempatizanı Deniz Naki'nin zafer işaretini aynı özgürlük çerçevesinde değerlendirmesi tam da böyle trajikomik bir sahneyi gözler önüne seriyor.

Avusturya-Türkiye mücadelesinde Merih Demiral'ın sahada attığı iki gol ve ardından yaptığı bozkurt işareti Türkiye'yi sevinçten havalara uçururken, CHP lideri Özgür Özel bir futbolcunun milli gurur gösterisini terör örgütü sempatizanının işaretiyle aynı kefeye koymayı başardı.

"Biz bu işaret konusunda özgürlükçüyüz," diyen Özgür Özel belli ki özgürlükte hiçbir sınır tanımıyor.

Tunceli'de polis karakoluna saldırı düzenleyen teröristlere selam çakan bir futbolcu ile Türkiye'nin gurur kaynağı olan bir futbolcuyu aynı kefeye koymak, CHP'nin çarpık özgürlük anlayışının en güzel örneği olsa gerek…

Özgür Özel, her iki işareti "özgürlük" adı altında birleştirmeye çalışırken, Türk milletinin sembollerini küçümsemekte ve hafife almakta. CHP'nin bu duruşu, kocaman bir "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" dedirten cinsten.

Özgür Özel, bir sporcunun bozkurt işareti yapmasını PKK sempatizanı bir diğer sporcunun zafer işaretiyle bir tutarak, adeta CHP'nin politik duruşundaki çatlakları gözler önüne seriyor. CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da benzer bir şekilde, “Hapiste hasta yatan PKK'lıya da gittik, DHKP-C'liye de gittik. Hiç ayrım yapmadık” sözleriyle, partisinin terörle mücadeledeki esnek görüşlerini dile getirmişti.

Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söylermiş... Özgür Özel, özgürlükçü olduklarını savunurken, aslında partisinin terör örgütü sempatizanlarına karşı olan tavrını da ifşa ediyor.

CHP'nin, özgürlük ve demokrasi adına terörizmi mazur gören bu anlayışına karşı Türk milletinin cevabı net: Milli değerlerimize ve sembollerimize sahip çıkmak, onları savunmak asla bir suç olamaz. Bozkurt işareti, binlerce yıllık Türk tarihinin ve kültürünün bir parçasıdır. Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işareti, Türk milletinin tarihine ve kültürel mirasına olan aidiyeti simgeler. Ancak CHP’nin bu anlayışla hareket eden liderleri bu gerçeği görebilecek basiretten yoksundur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *