05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

Partisi CHP, ortağı DEM, maskesi milliyetçilik!

YAYINLAMA:
Partisi CHP, ortağı DEM, maskesi milliyetçilik!

Yoldaş Selda Bağcan şarkısında diyor ya:

“Ne yapsın işte böyle
Oyna demiş birileri
Bir ileri iki geri
Birilerinin elinde ipleri
Bir ileri iki geri
Bu yol bitmek bilmedi”

Yoldaş Mansur Yavaş’ı yine kendine verilen rolü oynarken görünce aklıma bu şarkı geldi. Geçtiğimiz günlerde Türkçülük rolünü oynamak için Türk Dünyası Şöleni yapan Mansur Yavaş, orada bol bol içinde Türklük geçen cümleler kurdu. 

“Türk'ün Türk'ten başka dostu yok” demiş…

“'Türkiyeli' veya 'Anadolulu' gibi kavramlarla Türk kültürü üzerinde çeşitli tartışmalar yapılıyor.” demiş…

“Türklüğünden utananlara inat, ne mutlu Türküm diyene diyorum.” demiş…

Tiyatro sahnesine bakınca yine milliyetçi görünme rolünü vermişler sanırım. Mansur Yavaş’ı kullananlar onun üzerinden sazan yakalamayı belli ki çok seviyorlar.

Mansur Yavaş’ın hali aynı şöyle: Adın Ne, Mülayim; Sert Olsan Ne yazar? 

Partin kim? -CHP

Genel Başkanın kim? -Özgür Özel

İttifak ortağın kim? -PKK’nın siyasi tasmalısı DEM…

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye “- Ülkücü harekete yabancı dar bir kadronun elinden çıkan politikalarla "CHP'yle özdeş parti" suçlamalarına çanak tutan bir anlayış sergilenmiştir. İçinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin halk tarafından CHP'yle aynı kategoride değerlendirildiğini fark edemeyen bir siyaset tarzıyla bu hareketi iktidara taşıyamayız.” şeklinde içeriği olan bir mektup yazıp MHP’den istifa eden ama böyle bir mektuba rağmen CHP’ye geçen Mansur Yavaş, hangi gün CHP’nin ihanet politikalarına karşı çıkmış da şimdi “Milliyetçilik, Türkçülük” oynuyor acaba?

Karşı çıkmayı bırak kendisi de bizzat CHP’nin o ihanet politikalarına ayak uydurmuş ve desteklemiştir.

Ayrıca kendisi, 2019 ve 2023 yerel seçimlerinde terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP-DEM ile ittifak yaparak ABB Başkanı seçilmiş birisidir. Engin Alan gibi vatansever bir komutan ‘MHP’ye katıldı’ diye MHP’den istifa eden bu adam, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in CHP’de gerçekleştirdiği bunca ihanete zerre ses çıkarmadı. Çünkü böyle bir hassasiyeti yok!

Bugün, sırf milliyetçi maskesiyle sazan avına çıkarılan Mansur Yavaş, Türk askerinin Tunceli dağlarına yazdığı Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” sözü için, “Atatürk’ün daha başka sözü yazılabilirdi” diyen dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hangi tepkiyi göstermişti?

CHP, HDP ve onun gibi diğer kuyruğu olan partilerle yan yana gelip Türklük, Türk milleti, Atatürk milliyetçiliği gibi kavramları ortadan kaldırmayı hedefleyen Anayasa taslakları ortaya çıktığında Mansur Yavaş keyifle nargile çekiyordu değil mi?

Türk dünyası ismi verilen şölenlerde Türk dünyası, Türklük nutukları atan Mansur Yavaş, Karabağ’ın 30 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılmasını “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan’a gönderildiği ifade ediliyor.” şeklinde yorumlayan CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve milletvekili Ünal Çeviköz’e ne tepki vermişti?

Son yerel seçimlerden sonra, CHP’nin ittifak ortağı olan DEM’in kazandığı belediyelerde Atatürk’e, İstiklal Marşı’na, Türk bayrağına, Türkçe’ye karşı yaptıkları saygısızlıklarına, alçaklıklarına yönelik Mansur Yavaş’ın bir cümle tepki gösterdiğine şahit olan var mı?

Mesela 5 ay önce PKK’lı Selahattin Demirtaş yargılandığı mahkemede “Türkler ana vatanım Kürdistan'a bin yıl önce geldi. Ana vatanım olan Kürdistan'ı işgal eden bu devlettir.” cümlesini kurmuşken, ona özgürlük isterken inşallah diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun özgürlük sözünü çılgınlar gibi alkışlayan ve televizyon programlarında onu “HDP de Meclis’te olup derdini anlatmak istiyordur, meşrudur bu şekilde düşünüyorsa. Demirtaş’ın ‘PKK silah bırakmalı’ açıklamasını gördüm. HDP bu şekilde Meclis’e gelip Meclis’in güçlü olmasını isteyip PKK’ya ‘Silah bırakın, ne konuşulacaksa Meclis’te konuşulsun’ diyecektir belki." şeklinde öven, korumaya çalışan Mansur Yavaş, Türklüğünü akıl edip “Alçak PKK’lı sen nasıl Türk devleti işgalci dersin?” diyememiştir.

O kadar çok örnek var ki, inanın sayfalar almaz. Mansur Yavaş bir tane Türk düşmanına “Höt” dememiştir. Asla da “Höt” diyemez…

Mansur Yavaş’a sadece “Verilen rolü oyna” diyorlar, onu yapıyor.

“PKK’nın siyasi uzantısıyla ittifak yapacağız” diyorlar ona uyum sağlıyor.

“HDP- Demirtaş savunulacak” diyorlar onları savunuyor.

“Milliyetçi-Türkçü-Muhafazakâr gibi görün” diyorlar onun rolünü oynuyor.

Onun kendi iradesi yoktur. Bir gün olsun Türk milliyetçiliği adına vermiş olduğu bir mücadelesi yoktur. O sadece makamına, sıfatına, ticaretine bakan birisidir. Aksini iddia eden varsa buyursun ispatlasın…

40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan tüm tartışmalar bitecektir.” diyerek CHP’ye geçen Mansur Yavaş’tan beklenen olsa olsa rolünü iyi oynamasıdır. Başka beklentiye girmeyin! CHP’de Türk Dünyası şöleni değil olsa olsa DEM’li şölen olur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *