18 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
CHP’de penaltı krizi

CHP’de penaltı krizi

YAYINLAMA:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Ben teknik direktörüm, penaltıyı atacak ismi seçeceğim" diyerek Cumhurbaşkanlığı adaylığında sahaya çıkmayacağını ilan etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun golü kendisinin atmak istemesinin ama yapamayıp da yeşil sahalara veda etmesinin ardından son derece temkinli bir tavır sergileyen Özgür Özel aday olmadığını beyan etmeye mecbur kaldı, çünkü son yenilginin hezimetini hala derinden hisseden taraftarlarının "Aman aday olma" yönünde yoğun baskısına uğradı. 

Ancak Özgür Özel’in teknik kulübeye çekilmesi, CHP’nin iki büyükşehir belediye başkanının iştahını kabartmış durumda. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, rekabetlerini artık gizleyemez haldeler. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasındaki rekabet, tüzük kurultayındaki sitem dolu açıklamalarla iyice su yüzüne çıktı. Tüzük kurultayında uzun bir konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hazırlıklı bir şekilde sahneye çıktığını düşünen Mansur Yavaş kurultaya sadece bir saat kala konuşma yapması yönünde haber gelmesini "saha dışı bırakılma" hamlesi olarak algıladı.

Mansur Yavaş, olanlara tepkisini "Polemiğe girmek istemiyorum ama Ekrem Başkan gibi kapsamlı bir konuşma yapmayı ben de isterdim... Maalesef bir saat önce konuşma yapacağım söylendi. Eğer iki belediye başkanı konuşuyorsa ve diğerleri konuşamıyorsa, bu fitne ateşine odun atmaktır. Biz de prompterla hazırlık yaparak Türkiye'ye daha güçlü bir mesaj verebilirdik" ifadeleriyle dillendirirken iki belediye başkanının adaylık çekişmesinin CHP’de yeni krizleri tetikleyeceği netleşmiş oldu.

Ekrem İmamoğlu, CHP’nin biricik müttefiki DEM’in sempatisine sahip olmanın rahatlığına yaslanırken, Mansur Yavaş ne yaparsa yapsın DEM’in desteğini kazanmayı başaramadı. Son genel seçimlerin sıcak günlerindeki, “Apo Bey” vecizesi, “HDP Meclis'te olup derdini anlatmak istiyor” güzellemeleri DEM muhitinde para etmeyen Mansur Yavaş, DEM’e yönelik yumuşak dilini mücbir sebeplerden dolayı sertleştirdi.

Henüz geçen yıl DEM’li bölücülere zeytin dalı uzatan Mansur Yavaş, şimdi onları “Milli bayramlarımızı kutlamıyorlar. Bunlara mesafe konması gerektiğini düşünüyorum” diye ötekileştirerek İmamoğlu’nun boş bıraktığı “milliyetçi” mevkie yerleşebileceğini düşünüyor. 

CHP’nin iki belediye başkanı adaylık sırasında bir adım ilerlemek için birbirini çekiştirirken, Özgür Özel’in teknik direktör kulübesinden bu takımı yönetebilmesi de mümkün görünmüyor. Çünkü biri tribünlere oynuyor, diğeri ise son kozlarını oynuyor. Ancak her iki durumda da tribünlerden yükselen sesler belli: Yenilmişlik, dağılmışlık, tükenmişlik…

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *