05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram

"Türkiye İşgalcidir" diyen PKK’lılar ortağınız değil mi?

YAYINLAMA:
"Türkiye İşgalcidir" diyen PKK’lılar ortağınız değil mi?

“Rum temsilci Kıbrıs Barış Harekâtına 'işgal' dedi Özgür Özel toplantıyı terk etti!” 

Dün birçok haber sayfasının başlığı bu şekildeydi. Başlığa bakınca milli duygularınız kabardı mı? Benim zerre kadar kabarmadı. Çünkü bu tavır dostlar alışverişte görsün yahut bir nevi hamamın namusunu kurtarma şovudur.

Haberin içeriği aynen şu şekilde:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda, Günay Kıbrıs AKEL Partisi Genel Sekreteri Stefanos Stefanou’un Kıbrıs Barış Harekatı’na 'işgal' demesi üzerine salonu terk etti.

Özgür Özel’in zerre milli duruşu olsa hepimiz “Helal olsun yine beklenilen milli duruşu sergilemiş” deriz… Olmamasına rağmen sadece bu tavrından dolayı diyen varsa desin, ben asla demem, çünkü onun ciğerini çok iyi biliyorum. Attığı her adımı, ağzından çıkan her harfi titizlikle takip ediyorum.

Aslında şuna da razıyım. Milli davalarda bundan sonra kendine çeki düzen verip, hep böyle davranacaksa, bundan sonraki davranışlarını “iyi niyetli bakma” kredisiyle değerlendirebilirim fakat PKK DEM’liğiyle olan iç içe geçmişliği dillere destan iken bu beklentimiz boşunadır.

Size 4 tane örnek vereyim, siz de Özgür Özel’in Sosyalist Enternasyonal Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda tribünlere oynadığını, şov yapmaya çalıştığını anlarsınız.

Günay Kıbrıs AKEL Partisi Genel Sekreteri Stefanos Stefanou’un Kıbrıs Barış Harekatı’na 'işgal' demesine tepki gösterip, salonu terk edecek kadar duruş sahibi ise, aynı Özgür Özel Türkiye’yi 7 ay önce çıktığı mahkemede “Türkler de ana vatanım Kürdistan’a bin yıl önce geldi. Ana vatanım olan Kürdistan’ı işgal eden bu devlettir" şeklindeki sözlerle işgalci gösteren PKK’lı terörist Selahattin Demirtaş’a selam gönderip, onun özgürlüğü için kendini niçin paralıyor? CHP’deki mevcut PKK’lı terörist Demirtaş aşkını niçin körüklüyor?

Yoksa Özgür Özel’de mi Türkiye’nin bu topraklarda işgalci olduğunu düşünüyor?

Özgür Özel madem Kıbrıs konusunda çok hassas, o halde Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü nedeniyle gittiği Kıbrıs’ta “Kıbrıs Türk´tür, Türk kalacaktır’ siyaseti 1950’lerin sloganıdır”“Türkiye’yle ana vatan-yavru vatan ilişkisi bitmeli” diyen ve buna benzer birçok ihanet söylemine imza atmış olan eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı niçin ziyaret etti?

O ziyarete ilişkin MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de “Nitekim CHP Genel Başkanı’nın Kıbrıs sorununun çözümünü vatan toprağından pay vermekle mümkün olacağını söyleyen eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etmesi akıl tutulması olduğu kadar 50’inci yıl kutlamalarına gölge düşüren bir aymazlıktır.” tepkisini göstermişti.

Gelelim başka bir örneğe!

Kıbrıs hassasiyeti varmış gibi davranışlar sergileyen Özgür Özel, CHP’li eski Büyükelçi Yalım Eralp "Adalar Yunanistan’ındır. Egemenliği şartlı verilmiştir filan, böyle bir şey yok” dediğinde tepkin ne olmuştu? CHP Genel Başkanı olunca onu CHP’den ihraç ettin mi?

Yahut CHP’nin geçmiş dönemki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in "Kıbrıs'ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes adanın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs'ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım. Herkes çok fazla müdahil oluyor, sadece Türkiye değil. Filler tepişir, çimenler ezilir. Onlar tepişiyor. Olan Kıbrıslılara oluyor." sözlerinden sonra ona Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘‘Efendiler, Kıbrıs düşman elinde bulunduğu sürece ikmal yollarımız tıkanır. Kıbrıs'a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok önemlidir...’’ şeklinde düşüncesine yansıyan vizyonunu hatırlatmış mıydın?

CHP hep içi başka, dışı başka davrana davrana bugüne kadar geldi. Belli ki, Özgür Özel de bu davranış sistemini aynen sürdürme kararındadır.

Türkiye’de Türk devletini bu topraklar üzerinde işgalci gösterme alçaklığını yapan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak için her saniye faaliyet gösteren terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı DEM ile iş birliği yapıp Amerikalarda toplantı salonlarını terketmek çok da içi dolan bir davranış olamadığı gibi olsa olsa ancak sizin gibi riyakârlara yakışacak türden bir harekettir.

Özgür Özel, sen hele Türkiye’ye gel, önce “Türk devleti Kürdistan’da işgalcidir” diyen PKK’lı Selahattin Demirtaş, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz gibilere tepki göster; Günay Kıbrıs AKEL Partisi Genel Sekreteri Stefanos Stefanou’ya sonra bakarsın. Ona gereken cevabı şuurlu Türk milliyetçisi KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar zaten verir!

Türkiye, CHP’nin ikiyüzlü siyaset sınavından geçiyor. Türkiye bu sınav karşısında CHP’ye aldanır ve yenilirse, vay o Türkiye’nin haline…

CHP’nin daha Türkiye’de milli bir duruşu yok ki, Özgür Özel’in Amerika’daki tavrında keramet arayalım… Özgür Özel Amerika’da kısa bir rol yaptın. Hadi dön gel “Türkiye işgalci” diyen DEM’li dostların sana hasret kalmışlar, kucaklaşmak için seni bekliyorlar.

 

Yorumlar
H
Halis karaca 1 hafta önce
Aynen öyle
BEĞENME
0
CEVAPLA