02 Ocak 2025
weather
7°
Twitter
Facebook
Instagram

MHP sanat ve sanatçının yanında

YAYINLAMA:
MHP sanat ve sanatçının yanında

İnsanoğlunun kendini ifade etme biçimi olarak resim, heykel, mimari, edebiyat, müzik, tiyatro ve sinema gibi çeşitli alanlarda karşımıza çıkan sanat; duygu ve düşünceleri göze ve gönle hitap edecek şekilde söz, yazı, resim, heykel ve benzeri ile ifade etme konusundaki yaratıcılık olarak tanımlanabilir.

Sanat, kültür içerisinde hayat bulur. Kültüre hayat verir. Ürettiği fikirlerle kültürün oluşumunu etkiler. Sosyal bağları güçlendirir. Toplumsal değerlerin yayılmasına ve dönüşümüne katkı sağlar. Tarihsel hafızayı koruyarak tarih ve kimlik duygusunu pekiştirir. 

Sanatçılar yaşadıkları toplumun durumunu yansıtan, değerler üreten, insan ve toplum üzerindeki etkisiyle kültürün aktarımına ve dönüşümüne vesile olan üstün yeteneklerdir. Topluma her zaman umut vaat eden kültür elçileridir.

Kendi kültüründen ve sanatından gerekli tadı alamayan, kendi sanatçılarını tanımayan, kültürünü önemsemeyen milletler, dijital iletişim çağında başka ülkelerin kültürleri ve sanatları tarafından kuşatılacağı açıktır.

Bu bağlamda, Türk tarihine, kültürüne, sanatına ve sanatçısına sözde değil özde değer veren Milliyetçi Hareket Partisi bilge lideri Devlet Bahçeli beyefendi, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde “Kültür ve Sanat Birimi” oluşturdu. Bu birime Merve Menekşe hanımefendinin başdanışman olarak görevlendirilmesiyle “kültür ve sanat” adına birçok çalışma yapıldı. “Türk Müziğinin Özel Sesleri”, "Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Kültür ve Sanatında İlkler" ve “Yeni Yüzyılın Kara Kalem Sergisi” eserleri bunlardan bazıları. 

MHP Bilge Lideri Devlet Bahçeli’nin himayelerinde ve mentörlüğünde Kültür ve Sanat Birimi geçtiğimiz günlerde bir ilke daha imza attı ve MHP’nin 55. yılına vurgu yapan, sinemamıza hayat veren 55 sanatçıdan oluşan “Sinema-Yeşilçam” adında bir vefa örneği olan kitap çalışması sundu. 

Geniş bir oyuncu hafızasına sahip olan Türk sinemasının isimleri Milliyetçi Hareket Partisi ilkeleri doğrultusunda bir araya getirilirdi. Böylece herkesçe bilinen, bilge lider Devlet Bahçeli’nin Türk kültür ve sanatına verdiği değer bir kez daha ön plana çıkmış oldu. 

Sinema-Yeşilçam kitabının önsözünü yazan bilge lider Devlet Bahçeli “Kimi zaman güldüren, kimi zaman düşündüren, kimi zaman da hüzünlendiren sinema karakterlerimiz elbette Türk sinema ve sanat hayatına derin izler bırakmıştır.” ifadesiyle ve kitabın son bölümünde “Sanatçı ile siyasetçiyi kesiştiren yolları buluşturan ortak bir payda vardır. Nitekim hem sanatçı hem siyasetçi belki de hiç karşılaşmadıkları, karşılaşmayacakları insanların hislerine, isteklerine, arzularına sözcülük yapmaktadırlar.” ifadeleri ile sanat ve sanatçının kültür hayatımız içindeki önemini vurgulamıştır.

“Sinema-Yeşilçam” kitabının detaylarına bakıldığında gerçekten Türk sinemasına büyük emek vermiş, çokça filmde yer almış, aldıkları her rolü hakkıyla yerine getirmiş önemli oyuncular derlenip, özenle seçilerek yer verilmiş. 

Türk sinema tarihinin yetiştirdiği oyuncuların varlığı ve verdiği emeklerin bir vefa örneği olarak sergilenen bu kitapta Yeşilçam hatıraları tekrar hafızalarda canlandı.

Günümüzde Türk sinemasının haksız rekabet üzerinden gittiği son dönemlerde bu kitap bir ilaç niteliğinde. Geçmişte sinemanın ne kadar kaliteli, sanatçıların ise ne kadar nitelikli olduğunu bizlere göstermiş oldu.

Her ayrıntısına kadar ince ince işlenmiş, film yıldızlarının yaşam sahneleri içinde kendinizi kaybedeceğiniz, sanki bir film setindeymiş gibi bir zaman yolculuğu yaptıran bu kitabın arşivlerde uzun yıllar kalacağı şüphesiz. Milliyetçi Hareket Partisi bir kez daha “Kültür ve Sanat”ta da ne kadar etkili ve var olduğunu göstermiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *