19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram

Suçluların telaşı

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimleri için karar verme süresinin sonu yaklaştıkça, CHP’yi büyük bir telaş sardı. Bu telaşın sebebi gayet açıktır. Akıl, vicdan, demokrasi, hukuk ve milli iradenin gerçek sahibi olan Türk milleti, seçimin yenilenmesi gerektiğini söylüyor. Ortada çok büyük şaibe, açık ve net yolsuzluk, bir türlü cevap bulamayan sorular var. Şu ana kadar ortaya çıkmış, bilgi ve belgeler şaibeli oy sayısının, iki aday arasındaki farktan çok daha yüksek olduğunu, bu durumda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Maltepe ve Büyükçekmece Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanması gerektiğini gösteriyor.

CHP ÇAMURA YATIYOR

CHP bu durumun, artık gizlenemeyen gerçeklerin farkındadır. Seçimlerin yenilenmesinin şart olduğunu görüyorlar. Ancak, bir daha organize yolsuzluk imkanı bulamayacaklarını, oldu-bittiye getirip İstanbul gibi bir şehirde belediye başkanlığı alamayacaklarını bildikleri için çamura yatıyor, çığırtkanlık ederek, tehditler savurarak YSK’yı baskı altına almaya uğraşıyorlar Yüce Divan hatırlatması yapmak, YSK üyelerinin Kızılay’da gezemeyeceklerini söylemek CHP’nin siciline uygun düşebilir, ama demokrasi, hukuk, ahlâk ve insanlık bunu ne kabul eder, ne rıza gösterir. Bu haddini aşmak, vicdanlara ipotek koymak ve şantajla sonuç elde etmeye çabalamaktır ki, bunun altında kalmaları kaçınılmazdır.

SUÇLULARIN TELAŞI

Muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içinde Yüksek Seçim Kurulu kararını verecektir. Süreç işlemekte, sunulan bilgi ve belgeler incelenmekte, itirazlar değerlendirilmektedir. Orta yerde duran belgelere dayalı olarak seçimlerin yenilenmesi gerektiğini söylemek, aklın ve vicdanın kabul ettiği bir tespitte bulunmaktır. Bu tespitleri CHP sözcülerinin, YSK’ya baskı yapmak olarak değerlendirmesi, kendi ayıplarını, kendi yaptıklarını gizlemektir ve tam bir pişkinlik halidir. Eğer ortada bir baskı, hatta şantaj varsa, bunu yapan başından itibaren CHP’dir. Daha sandıklar sayılırken, Anıtkabir’e gidip Belediye Başkanı sıfatı ile defter imzalamaktan tutun da, suçluların telaşı ile milleti meydanlara toplayıp karar vericileri etkilemeye, hergün birkaç defa ipe-sapa gelmez açıklamalar yapıp birilerini hedef göstererek bilgi kirliliği oluşturmaya kadar, her yola başvurmaktadırlar.

HUKUK İŞLİYOR

CHP beyhude bir çırpınış içindedir. Hukuk işlemekte, YSK değerlendirmelerini, bize göre biraz da işi fazla uzatarak yapmaktadır. Daha fazla geç kalmadan bir karar verilmelidir. Verilecek karara herkes saygı gösterecektir. İstanbul, Maltepe ve Büyükçekmece seçimlerinin tekrarlanması halinde son sözü söyleyen, elbette yine milli irade, yani Türk milleti olacaktır. Milli iradeye herkes güvenmeli ve saygı göstermelidir. Zaten başka bir yol da yoktur. CHP eğer, bu kadar iddialı olduğunu düşünüyorsa seçimden kaçmamalı ve ortakları ile birlikte millete gitmekte bir sakınca görmemelidir.

BİR AN ÖNCE SONUCA BAĞLANMALI

İstanbul her hangi bir il değildir. Türkiye’nin gözbebeği, ekonominin lokomotifidir. Nüfusu, siyasete etkisi, sosyal hayattaki yeri, her neyi ölçü alırsanız alın, farklı ve öndedir. Böyle bir şehir şaibeli bir seçime teslim edilemez. Tekrar kararı verilmesi durumunda, siyasetin ağırlık merkezinin İstanbul’a kayması eşyanın tabiatı icabıdır. Türkiye’nin bir an önce normalleşmesi ve asıl meselelerine odaklanması gerekiyor. Bunun içinde ivedilikle İstanbul seçimlerinin bir sonuca bağlanması bir zaruret oluşturmaktadır.

ZİLLETİN AZGINLIĞI

Yerel seçimler geneli itibari ile kimin kiminle işbirliği yaptığının da fotoğrafını vermiştir. Zillet ittifakının içindeki kiri gözler önüne sermiş, bölücü terör örgütleri ile ortaklığı hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde belgelemiştir. Seçim sonrasında aralarında paylaşım kavgası başlamış, özellikle PKK terör örgütünün siyasi temsilcileri tam bir azgınlıkla meydan okumuşlardır. Bunun ne demek olduğu, bekamız üzerinde nasıl bir tehdit oluşturduğu, yeniden baş gösteren terör olayları ile de çok daha iyi anlaşılmıştır. Sadece bir ay içinde yaşananlar, zillet ittifakının eline geçen belediyeler üzerinden nelerin olabileceğini, nelerle karşılaşabileceğimizi net biçimde ortaya koymuştur.

CUMHUR’UN KARARLILIĞI

Cumhur ittifakı bu ülkenin geleceği, bekamızın teminatıdır. İstanbul seçimlerinin tekrarı halinde, zilletin daha ileri gitmemesi için demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanının söz ve beklentileri gayet açıktır. Aynı şekilde sayın Devlet Bahçeli’de, “Beklediğimiz gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığı seçimleri tekrarlanırsa, ki hukuken ve ahlaken olması gereken de budur, o zaman seçim gününe kadar İstanbul’da bulunacağım, karargahımızı İstanbul’da kuracağım. Yani İstanbul’a mitili atacağım” diyerek, kararlılığını ifade etmiştir. Bu açıklamalar aynı zamanda, bu defa şaibe ve yolsuzluklara karşı tedbirli olunacağını ve millet iradesinin tam ve kesin olarak sandığa yansıması için gayret gösterileceğinin de ilandır.

Mübarek Ramazan ayının ilk günündeyiz. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan bu güzel ayın ülkemize, milletimize, devletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *