05 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor 2030 Dünya Kupası Finali Santiago Bernabeu'da!

2030 Dünya Kupası Finali Santiago Bernabeu'da!

İspanya, Portekiz ve Fas'ın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek 2030 Dünya Kupası'nda final maçı, Real Madrid'in efsanevi stadyumu Santiago Bernabeu'da oynanacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2030 Dünya Kupası Finali Santiago Bernabeu'da!
KAYNAK: Haber Merkezi

İspanya, Portekiz ve Fas'ın ortaklaşa düzenleyeceği 2030 Dünya Kupası final maçına Real Madrid'in stadyumu Santiago Bernabeu'nun ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Stadyum Seçimleri Devam Ediyor

Üç ülkenin ev sahipliğinde gerçekleşecek 2030 Dünya Kupası için maçlara ev sahipliği yapacak stadyumların belirlenmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Marca'da yer alan haberde, 31 Temmuz'da turnuvada kullanılacak stadyumların bildirileceği ifade edildi.

Santiago Bernabeu seçiminin nedeni

2030'daki Dünya Kupası finalinin Santiago Bernabeu'da oynanacağı kaydedildi. Real Madrid ve FIFA arasındaki iyi ilişkilerin bu seçimde önemli bir rol oynadığı, İspanya'nın turnuva için 12 veya 13 stadyum önereceği aktarıldı.

Santiago Bernabeu

İlk Maçlar Kendi Ülkelerinde

FIFA, 2030 Dünya Kupası'nın 100. yılı olması nedeniyle 3 maçın ev sahibi ülkelerden farklı bir yerde oynanacağını açıklamıştı. Uruguay, Arjantin ve Paraguay turnuvadaki ilk maçlarını kendi ülkelerinde oynayacak.

Direkt Katılım Hakkı

Bu 3 ülkeyle birlikte turnuvanın ev sahipleri İspanya, Portekiz ve Fas, 2030 Dünya Kupası'na direkt katılım hakkı elde edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Borsa İstanbul'da yılın ilk 6 ayında 22 şirket halka arz edildi

Borsa İstanbul'da yılın ilk 6 ayında 22 şirket halka arz edildi