06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor CAS nedir? Futbolda CAS ne işe yarıyor?

CAS nedir? Futbolda CAS ne işe yarıyor?

Avusturya Türkiye arasında gerçekleşen mücadelede Merih Demiral 2 gol atarak gururlu anlar yaşattı. Maç sonucunda yaptığı bozkurt işareti ardından UEFA Demiral'a 2 maç ceza verdi. TFF, itiraz için Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a gidecek. Peki, CAS nedir? Futbolda CAS ne işe yarıyor?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CAS nedir? Futbolda CAS ne işe yarıyor?
KAYNAK: Haber Merkezi

A Mili Takım oyuncusu Merih Demiral, maç sonrası sevincini paylaşırken bozkurt işareti yaptı. UEFA bu sebeple Demiral'a 2 maç ceza verdiğini açıkladı. TFF ise itiraz için Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a gideceğini bildirdi. Bunun üzerine CAS nedir? Futbolda CAS ne işe yarıyor? soruları gündeme geldi. 

CAS nedir? 

CAS, spor hukuku ile ilgili anlaşmazlıkları çözmek için kurulan bir mahkemedir. Merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan mahkemenin ABD'nin New York ve Avusturalya'nın Sidney şehrinde de bulunuyor. CAS ilk olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi başkanı Juan Antonio Samaranch tarafından 1984 yılında olimpiyatlar sırasında ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkları gidermek için kuruldu.

CAS'A KİMLER BAŞVURABİLİR?

Bütün gerçek ve Tüzel kişilerin CAS'a başvuru yetkisi bulunmaktadır.  Yani bütün sporcular, spor kulüpleri, ulusal veya uluslararası federasyonları, ulusal olimpiyat komiteleri, bir spor etkinliği veya yarışmasını organize edenler ve sponsorlar CAS'a başvurabilir.

CEZANIN SEBEPLERİ

UEFA'nın ceza açıklamasında şu ifadeler yer aldı: Genel davranış ilkelerine uymamak, iyi davranışın temel kurallarıı ihlal etmek, spor etkinliklerini sportif olmayan amaçlarla kullanmak ve futbol sporunun itibarını zedelemek sebeplerinden ceza verilmiştir.

ÇİFTE STANDART! 

UEFA, Slovakya maçında skandal bir harekete imza atan Jude Bellingham'a ise çifte standart barındıran bir ceza verdi.

İngiliz futbolcuya 1 yıl ertelemeli 1 maç ceza ve 30 bin euro para cezası verildi. Bellingham, maç cezası ertelemeli olduğu için turnuvada oynamaya devam edebilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakanlığı'ndan UEFA'ya Merih Demiral tepki: Esefle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı'ndan UEFA'ya Merih Demiral tepki: Esefle karşılıyoruz