18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor İstanbul'da yine İngilizler kazandı! Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City

İstanbul'da yine İngilizler kazandı! Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2022-2023 sezonunun şampiyonu belli oldu. Devler Ligi'nin finalinde Manchester City ve Inter, İstanbul'da karşı karşıya geldi. İngiliz ekibi Manchester City 68. dakikada Rodri'nin attığı golle eleyerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da yine İngilizler kazandı! Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz ekibi Manchester City ile İtalyan ekibi Inter karşı karşıya geldi. Dev maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı. 

MANCHESTER CITY TARİHİNDEKİ İLKİ İSTANBUL'DA BAŞARDI

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Manchester City, 1-0'lık galibiyetle tamamladı. Manchester City, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu. İngiliz ekibi Şampiyonlar Ligi'ni namağlup olarak tamamladı. Böylece Manchester City, tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi kupasını İstanbul'da kazandı.

Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 3 kez kupayı müzesine götüren Hakan Çalhanoğlu'lu Inter ise evine eli boş döndü.

Final karşılaşmasını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 72 bin taraftar takip etti.

KUPAYI İLKAY GÜNDOĞAN KALDIRDI

Manchester City'nin Inter'ı 1-0 yenerek kupaya uzandığı finalde, kaptan İlkay Gündoğan da kupayı kaldıran ilk Türk kökenli futbolcu olarak tarihe geçti.

İlkay Gündoğan, 2012-2013 sezonunda da Borussia Dortmund formasıyla final oynamış ancak Bayern Münih'in 2-1 kazanmasıyla sahadan kupasız ayrılmıştı.

"Devler Ligi"nde daha önce Arda Turan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk, takımlarının final maçını kaybetmesi nedeniyle kupa sevinci yaşayamamıştı.

2005 FİNALİNDE DE İNGİLİZLER KAZANMIŞTI

Öte yandan 2005 yılında İstanbul'da oynanan finalde de İngiliz ve İtalyan takımları karşı karşıya gelmişti. Şampiyonlar Ligi tarihinin unutulmaz geri dönüşlerinden birinin yaşandığı ve en ikonik maçı kabul edilen 2005 finalininin ilk yarısında 3-0 geriye düşen ancak maç sonunda 3-3’lük beraberliği yakalayan İngiliz ekibi Liverpool, uzatmaların ardından penaltı atışlarının sonucunda Milan’ı mağlup ederek beşinci Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Bakanı Koca'dan Elmadağ'daki patlamayla ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Koca'dan Elmadağ'daki patlamayla ilgili açıklama