20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Unita nedir? Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nda geçen Ünita ne demek?

Unita nedir? Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nda geçen Ünita ne demek?

TRT1'in en çok izlenen yapımlarından biri olan Barbaroslar Akedeniz'in Kılıcı dizisi yeni bölümleriyle seyircisiyle buluşuyor. Bu bölümde Baba Oruç ve kardeşleri Unita'nın tuzaklarına düşmüştür. Seyirciler ise dizide geçen kavramları merak ediyor. Peki, Unita nedir? Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nda geçen Unita ne demek?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Unita nedir? Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı'nda geçen Ünita ne demek?

Midilli'den çıkan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas kardeşlerin macera dolu yolculuğunu anlatan Barbaroslar Akedeniz'in Kılıcı dizisinin yeni bölümlerinde heyecan giderek artıyor. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan ve Ulaş Tuna Astepe'nin yer aldığı Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisinde "Unita"nın ne olduğu sorgulanıyor. Peki, Unita nedir? Barbaroslar'da geçen Unita ne demek? Daga fazla ayrıntı haberde...

UNİTA NEDİR? UNİTA NE DEMEK?

Barbaroslar dizisinde geçen "Unita" kelimesinin anlamı BİRİM demektir. Barbaroslar dizisinde ise bir "yapı" olarak kullanılmaktadır. Bu yapıya bağlı gruplar vardır ve bunların Akdeniz'de bir hakimiyeti söz konusudur.Unita'nın İskenderiye sorumlusu Sylvio'dur. Birçok noktada Baba Oruç'a yardımcı olan İsabel ise Sylvio'nun kızıdır.

 BARBAROSLAR: AKDENİZ'İN KILICI 11. BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Oruç, altınların peşinde olan Pietro tarafından tuzağa düşürülmüştü. Isabel’le beraber türlü işkencelerden geçmesine rağmen Pietro’ya altınların yerini söylememiş ve kardeşi İlyas tarafından kurtarılmıştı. Diğer tarafta istikbali bu altınları geri almasına bağlı bulunan Pietro, Şahbaz’dan yardım alarak Oruç’un altınları sakladığı mahzene baskın vermiş fakat başarılı olamamıştı.

Oruç, kendisini Alfonso diye tanıtan Pietro’nun gerçek kimliğini öğrenebilecek midir? Pietro, Oruç’un gazabından kim tarafından, nasıl kurtarılacaktır? Öte yandan Oruç, yakın zamanda aldığı köşk ile Karabay’ın dikkatini üzerine çekmişti. Oruç’a zarar vermek için fırsat gözleyen Karabay mahzene baskın verecektir. Mahzendeki altınları ve bu altınlarla alındığını sandığı köşkü gerekçe göstererek Oruç’u eşkıyalıkla suçlayacaktır. Cezası idam olan bu suçun Oruç’un üzerine kalması ne gibi hadiselere meydan verecektir?

Oruç, kendisine yöneltilen iftiralardan nasıl kurtulacaktır? Alfeo, İlyas ve leventlerini mahzenden uzaklaştırmak maksadıyla tuzağa çeker. Burada İlyas ve Leventler, kendilerinden sayıca üstün olan Pietro’nun adamlarına güç yetirip bu kumpastan sıyrılmayı başarabilecekler midir? Ayrıca İlyas, yengesinin katili olan Alfeo’dan intikam alabilecek midir?

Tüm bunların yanı sıra Hızır ve Meryem, sırlı kitabın gizemini çözmek için çalışmaya gittikleri kütüphanede kendilerini Diego’nun beklediğini görmüşlerdi. Derviş’i kaçırıp alıkoyduğu anlaşılan Diego, Hızır’dan Derviş’i sağ salim teslim etmesi karşılığında Meryem ile Sırlı Kitabı isteyecektir. Hızır bu teklife şiddetle karşı çıksa da Meryem’in tavrı ne olacaktır? Meryem, kendisini köleliğin karanlığından kurtarıp İslam’ın nuruyla yetiştiren ve babası yerinde saydığı Derviş için Diego’ya teslim olacak mıdır?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İrfan Can Kahveci'nin cezası belli oldu

İrfan Can Kahveci'nin cezası belli oldu