20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Eğitim Üniversite ek tercihleri ne zaman 2021? ÖSYM ikinci tercih tarihleri belli oldu mu?

Üniversite ek tercihleri ne zaman 2021? ÖSYM ikinci tercih tarihleri belli oldu mu?

Yüz binlerce öğrencinin hayalini kurduğu üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. YKS tercih sonuçları açıklanmasının ardından istediği bölüme yerleşemeyen veya tercih yapmayan birçok genç şimdi de, 'üniversite ek tercihleri ne zaman 2021? ÖSYM ikinci tercih tarihleri belli oldu mu?' sorularına yanıt arıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üniversite ek tercihleri ne zaman 2021? ÖSYM ikinci tercih tarihleri belli oldu mu?

Zorlu bir sınav maratonunundan çıkan öğrencilerden bazıları istediği bölüme yerleşemedi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün  2021-YKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’i yükseköğretim programlarına yerleştiği duyururken bu bölümlere yerleşemeyen veya ikinci tercih dönemini bekleyen binlerce aday, "üniversite ek tercihleri ne zaman 2021? ÖSYM ikinci tercih tarihleri belli oldu mu?" diye merak ediyor.

ÜNİVERSİTE EK TERCİHLERİ NE ZAMAN 2021?

Büyük heyecanla beklenen YKS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafında  erişime açıldı. İstediği bölüme yerleşen adaylar büyük bir sevinç yaşadı.

2021 YKS tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre, YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında, Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

YÖK BAŞKANI'NINDAN EK YERLEŞTİRME AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya hesabından YKS yerleştirme sonrası 2. yerleştirme açıklamasında bulundu.

YÖK Başkanı açıklamasında:

2021-YKS yerleştirme sonuçları neticesinde bir programa kaydolma hakkı kazanan sevgili gençlerimizi ve kıymetli ailelerini canıgönülden tebrik ederim. Aramıza hoşgeldiniz...

İlk yerleştirme işlemleri neticesinde herhangi bir programa yerleşemeyen gençlerimizin de üzülmemelerini ve bilhassa ümitsizliğe kapılmamalarını tavsiye ederim.

Boş kalan kontenjanlar için "ek yerleştirme" ve devamında bu seneye has yapılmasını kararlaştırdığımız "ikinci ek yerleştirme" işlemlerinde şansınızın devam ettiğini özellikle hatırlatmak isterim.

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 25,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

ÖSYM üzerinden gerçekleşecek ek tercihler için de bir YKS ek tercih kılavuzu yayınlanması bekleniyor. 2021 YKS ek tercihleri için tarihler henüz belli olmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Usta oyuncu Ferhan Şensoy'dan acı haber!

Usta oyuncu Ferhan Şensoy'dan acı haber!