04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Yaşam Geri sayım başladı! Newton'un dünyanın sonu için verdiği tarih ortaya çıktı

Geri sayım başladı! Newton'un dünyanın sonu için verdiği tarih ortaya çıktı

Sir Isaac Newton, fiziğin babası olarak tanınmasının yanı sıra ilahiyat alanında da çalışmalar yapmıştır. İncil'in gizemli metinleriyle ilgilenen Newton, dünyanın sonu hakkında tahminlerde bulunmuştur. Kendi çapında bir kıyamet tarihi tahmini belirleyen Newton'un bu tahmini merak konusu olmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Geri sayım başladı! Newton'un dünyanın sonu için verdiği tarih ortaya çıktı

Newton’un mektuplarını ayrıntılı olarak inceleyen bilim insanları, ünlü fizikçinin insanlığın sonunu işaret ettiği tarihi ortaya çıkardı. 300 yıldan fazla bir süre önce yaşamış olmasına rağmen Newton’un etkisi, bilim dünyasında hala güçlü bir şekilde hissediliyor. Bilimsel çalışmalara büyük vakit ayıran Newton’un diğer bir tutkusu ise din ve teoloji üzerineydi. Hristiyanlığın kutsal kitabı İncil’i yıllarca inceleyen Newton, bu metinlerde dünyanın geleceğine dair önemli ipuçları bulduğunu iddia etmişti.

NEWTON'UN KIYAMET İÇİN BELİRLEDİĞİ TARİH: 2060

Newton, yoğun dini araştırmalarının sonucunda insanlığın sonuna işaret eden bir tarih verdi: 2060 yılı. O dönemde kaleme aldığı mektupta, dünyanın sonunun bu tarihte geleceğini ileri sürdü. Mektubu yazdığı 1700’lü yıllarda bu tarih çok uzak bir geleceği işaret ettiği için fazla dikkate alınmadı. Ancak bugün, Newton’un öngördüğü 2060 yılına sadece 35 yıl kaldı ve bu tarih, daha gerçekçi bir hale geldi.

''DAHA ERKEN BİR FELAKET GÖRMÜYORUM''

Newton, dünyanın 2060’tan önce sona ereceğine dair herhangi bir sebep görmediğini net bir şekilde dile getirmişti. Felaketin bu tarihten önce gerçekleşeceğini düşünenlere yanıt olarak, "Bunun daha erken olacağına dair bir neden göremiyorum" diyerek, işaret ettiği yılın kesinliğini vurgulamıştı.

Newton her ne kadar fizik bilimiyle tanınsa da, onun teoloji üzerine çalışmaları da birçok bilim insanı tarafından önemseniyor. Manchester Üniversitesi Astrofizik Merkezi'ndeki araştırmacılar, Newton’un dünyanın sonunu getirebilecek bir felaketi önceden tahmin ettiğini ve bu felaketin güneş kaynaklı olabileceğini öne sürüyorlar. Ancak bugünün bilimsel bulgularına göre, dünya için böyle bir tehdit net olarak görünmüyor.

Newton’un mektupları hâlâ araştırılmaya devam ediyor ve bilim dünyasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. 2060 yılı yaklaştıkça, onun kehanetlerine olan ilgi de giderek artıyor. Bilim ve dinin kesişim noktasında duran bu büyük dahinin öngörüleri, insanlığın geleceği hakkında yeni sorular doğuruyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş, Avrupa kupalarında 105. yenilgisini aldı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 105. yenilgisini aldı