16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Gözü ayrı, dili ayrı oynuyor

Gözü ayrı, dili ayrı oynuyor

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gözü ayrı, dili ayrı oynuyor

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Meral Akşener’in Afyonkarahisar’da yerel seçimlerde ittifak yapma-yapmama adına yaptığı yorumlar, sürekli kendini tekzip eden tarzda ilerliyor. Bir dediği diğerini tutmuyor dersek tam olur.

“Hiçbir ilçe ve beldede iş birliği yapmayacağız" diyor. (Aslında büyükşehirlere açık kapı bırakıyor)

“Gelin; tüm siyasi partiler, hep birlikte, ayrı ayrı seçimlere girelim ve milletimize hizmet için yarışalım. Biz varız. “ diyor.

Bu açıklamalarından kısa bir süre sonra ise (Her ilde belediye başkan adayı çıkarma kararınız İstanbul ve Ankara’yı da kapsıyor mu?) sorusuna da “Bugünden bir şey söylemek mümkün değil. Bazı yerlerde bazı anlaşmalar yerelde olabilir. Onları henüz konuşmuş değiliz.” diyebiliyor.

Anadolu’da bu gibi davranışları gösterenler için “Gözü ayrı, kaşı ayrı oynuyor” derler.

Zaten MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli de bu tezatlıkları “Ayrı ayrı seçime girme” çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur. Bu çağrıyı seslendirenlerin yerel planda iş birliği ve ittifaklara hem açık kapı bırakıp hem de tek başına seçime girmekten bahsetmesi sadece tutarsızlık değil, bununla beraber akıl tutulmasıdır.” şeklinde yorumlamıştır.

Meral Akşener, CHP’nin içinde bulunduğu içler acısı hali bildiğinden büyükşehir adayları için ittifakta elini güçlendirmeye çalışıyor. Meral Akşener, şu an Kemal Kılıçdaroğlu’na ne söylerse söylesin, hangi siyasi aşağılamayı yaparsa yapsın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ona karşı sesi çıkmaz. Meral Akşener’i, HDP’yi bırakın hepsini toplasan %1 etmeyecek diğer ittifak ortaklarına bile sesini çıkaramaz. Kendisine Afyonkarahisar konuşmasında bol bol “Kazanamayacak/aciz adam” rolü veren Meral Akşener’i, Kemal Kılıçdaroğlu’na sorduklarında verdiği cevap "Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum” şeklinde olmuştur.

Seçimden sonra böyle konuşan Meral Akşener, masadan kalkıp tekrar oturduğunda ise "Oy oranını bilmiyorum ama Kılıçdaroğlu kesinlikle seçilecek” demişti. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilseydi “Ben demiştim, bunda benim tekrar masaya oturmamım çok etkisi oldu” diyerek kendini pazarlayacaktı. Hem bu tiyatroyu İP Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 1. tur seçimlerinden önce yaptığı "Masadan bilerek kalktık. Bütün bu olup bitenler kurgulanmış, planlanmış bir stratejiydi. Bu plan da müştereken oluşturuldu diyebilirim. Genel başkanlar biliyordu. İki belediye başkanının başkan yardımcısı olacağı biliniyordu. Kazanamayacak aday diye takdim edilen Sayın Kılıçdaroğlu'nu kazanacak aday hâline getirmek için bir hamle gerekiyordu. İktidara karşı strateji uyguladık" sözleriyle bitirmedi mi?

Ah kör olası siyasi menfaatler ah…
Böyle bir parti bu ülkede 5 milyon 256 bin 215 kişinin oyunu aldı. İşin en tuhaf tarafı ise mitinglerini 500-1000 kişi arasında katılımla yapan bu partinin gizli ve utanan bir seçmen kitlesinin olmasıdır.

Bunlar kapıyı kapatırken ve açarken de masadan kalkarken ve masaya otururken de hep pazarlık içindedir. Muhakkak bir siyasi menfaat güderler. O yüzden ne ilk sözlerinin ne de son sözlerinin bir değeri yoktur.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
IMF'den Türkiye açıklaması: Mali destek talebi gelmedi

IMF'den Türkiye açıklaması: Mali destek talebi gelmedi