18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu

Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu

Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 1
Microsoft'un kurucusu Bill Gates ile Melinda Gates evliliklerini resmi olarak bitirdi.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 2
u003cbu003eSERVET EŞİT OLARAK PAYLAŞILDIu003c/bu003e27 yıllık evliliklerini sona erdiren çift, 130 milyar dolarlık serveti de eşit olarak paylaşma konusunda anlaştı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 3
İkili 65'er milyar dolarla eşit pay aldı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 4
u003cbu003eGATES SOYADINI KULLANACAKu003c/bu003eMelinda Gates'in boşanmaya rağmen Gates soyadını kullanmaya devam edeceği, çiftin beraber kurdukları vakıftaki çalışmalarını da sürdüreceği öğrenildi.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 5
u003cbu003eYASAK AŞK İDDİASIu003c/bu003eBill Gates'in evliliği sırasında şirket içinden bir kişiyle gizli ilişki yaşadığı, buluşmalarını gizlemek için araç değiştirdiği, Melinda Gates'in de kocasını dedektife takip ettirdiği iddia edilmişti.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 6
Çiftin sözcüleri ABD basınında yer alan bu iddiaları yalanlamıştı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 7
Son dönemde boşanma haberleri ile gündeme gelen Gates ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 8
u003cbu003eÇALIŞANIYLA İLİŞKİ YAŞADIu003c/bu003eThe Wall Street Journal'in haberine göre, Gates bir kadın çalışanı ile evli olduğu dönemde ilişki yaşadı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 9
Aynı habere göre, Gates, yönetim kurulu üyeliğinden istifa etme kararını bu ilişkinin ortaya çıkması sonrasında aldı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 10
Henüz şirketten resmi bir açıklama bulunmasa da konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı da gelen bilgiler arasında.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 11
u003cbu003eAİLE ORAYA TAŞINDI: GATES DAVETLİ DEĞİL!u003c/bu003eBu süreçte medyanın ilgisinden çekinen Melinda Gates ise çareyi ada kiralamakta buldu. NYPost'ta yer alan habere göre, Melinda Gates, Calivigny Adası'nı kiraladı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 12
Aynı habere göre, Karayipler'de bulunan ada boşanma süreci boyunca Melinda, Gates çiftinin çocukları ve yakınlarına ev sahipliği yapacak.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 13
ABD basını söz konusu adanın gecelik kirasının 132 bin dolar olduğunu yazdı. Aynı haberlerde ailenin bu süreçte Melinda'dan yana tavır aldığı ve Bill Gates'in adaya davet edilmediği iddiası yer aldı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 14
u003cbu003eGATES'TEN FLAŞ ADIM GELDİu003c/bu003eBill Gatesin 130 milyar dolarlık servetini, boşanma nedeniyle eşiyle yarı yarıya paylaşılacağı konuşuluyor. Dünyanın en pahalı boşanması olarak gösterilen olayda Bill Gatesten ilk adım gelmişti.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 15
Bill Gates, eşi Melinda'ya 1.8 milyar dolarlık hisse devretti. Devir işleminin Canadian National Railway Co.nun 1.5 milyar dolar değerindeki 14 milyon hissesini ve AutoNationın yaklaşık 309 milyon dolar değerindeki 2.9 milyon hissesini içerdiği ifade edildi.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 16
u003cbu003e13 BASAMAK DÜŞECEKu003c/bu003eÖte yandan, çift boşanma sürecini yürütmeleri için güçlü avukatlık firmalarından destek alıyor. Melinda'yı New York'tan 4 avukat, Bill Gates'i ise Los Angeles'tan 3 avukat temsil edecek. Boşanma ile servetin yarı yarıya bölünmesi durumunda Gates'in en zenginler listesinde dördüncü basamaktan 17'nci sıraya düşmesi bekleniyor.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 17
u003cbu003e27 YILLIK EVLİLİĞİ O MU BİTİRDİ?u003c/bu003e65 yaşındaki Bill Gates, Pazartesi günü kişisel Twitter hesabından kendisinin ve 56 yaşındaki eşi Melinda'nın boşanma kararı aldıklarını duyurdu. Bu karar sonrası Gates'in filmleri aratmayacak eski aşkı yeniden gündeme geldi.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 18
İngiliz Daily Mail gazetesi Bill Gates ve Ann Winblad'ın fırtınalı aşkını sayfalarına taşıdı. 1980'li yıllarda çıkmaya başlayan ikili 1987'de ayrıldı. Aynı yıl Gates Melinda ile evlendi.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 19
Ancak görünen o ki Gates eski aşkını hiçbir zaman unutamadı. Aynı habere göre, ünlü milyarder evliliği boyunca sık sık Ann ile birlikte vakit geçirdi.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 20
Hatta ikili Gates'in evli olduğu dönemde bir hafta sonunu Outer Banks of North Carolina'daki sahil evinde geçirdi. Ancak ikilinin ilişkisinin bir dostluğa dönüştüğü de sıkça dile getiriliyor. Hatta Gates'in evlilik teklifi etmeden önce Ann'e danıştığı bile biliniyor.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 21
u003cbu003eEVLİLİĞİ İÇİN ONAY İSTEDİu003c/bu003eTIME dergisindeki 1997 tarihli bir yazıda Bill Gates, 'Melinda'yla evlenmeyi düşündüğümde Ann'i aradım ve onayını istedim' ifadelerini kullanmıştı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 22
Aynı TIME dergisi yazısında Ann ise 'Bill'e Melinda'nın onun için iyi bir eşleşme olacağını çünkü entelektüel bir dayanıklılığa sahip olduğunu söyledim' ifadesini kullanmıştı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 23
Başka bir deyişle Ann bu evliliğe onay verdi. Melinda'nın onayıyla ise Gates eski aşkı ile ilişkisini canlı tuttu.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 24
Ekonomi ve Bilgisayar Bilimleri mezunu olan Melinda, Bill ile tanışma hikayelerini şu sözler ile anlatmıştı: Bir gün Microsoft'un otoparkında karşılaştık ve kısa bir sohbet etme şansımız oldu. Konuşmanın sonunda bana 2 hafta sonra Cumartesi akşamı birlikte yemeğe çıkmak için uygun olup olmadığımı sordu.u0026nbsp;
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 25
Bu kadar ileri bir tarihte müsait olup olmadığımı bilmediğimi söyleyerek güldüm. Birkaç saat sonra beni aradı ve bu akşam için yemeğe davet etti ve ben de kabul ettim. Hikayemiz böyle başladı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 26
u003cbu003eSON DÖNEMİN EN BÜYÜK VARLIK BÖLÜŞÜMÜu003c/bu003eBill ve Melinda'nın boşanması, Jeff Bezos ve eşi MacKenzie'nin 2019'un ortalarında ayrılmasından bu yana en büyük varlık bölüşümü olacak.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 27
u003cbu003eAYRILIĞI BU SÖZLERLE DUYURMUŞTUu003c/bu003eBill Gates geçtiğimiz günlerde paylaştığı mesajında şu ifadelere yer vermişti: 'Epey düşünme ve çok fazla uğraşın ardından, evliliğimize son verme kararı aldım. Son 27 yılda üç muhteşem çocuk büyüttük ve tüm dünyada insanların sağlıklı ve üretken hayatlar sürebilmesini olanaklı kılmak için çalışan bir vakıf kurduk.'
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 28
Vakıfta birlikte çalışmayı sürdüreceklerini ifade eden Gates, 'Fakat hayatlarımızın sonraki safhasında bir çift olarak birlikte ilerleyemeyeceğiz' yazmıştı.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 29
Genelde hayatlarını gözlerden uzak yaşamayı seven çift beraber kurdukları Bill ve Melinda Gates Vakfı'yla yaptıkları çalışmalarla objektiflere yansıyordu.
Milyonluk boşanma! Serveti nasıl bölüştükleri belli oldu 30
Bill Gates'in kuruluşundan bu yana Billu0026amp;Melinda Gates vakfına 50 milyar dolar bağışladığı hesaplanıyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İtfaiyecilerin ve vatandaşların ölüm kalım savaşı!

İtfaiyecilerin ve vatandaşların ölüm kalım savaşı!