23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem İbn-i Sina'nın her derde deva 1000 yıllık reçetesi! Yiyen hastalık yüzü görmüyor...

İbn-i Sina'nın her derde deva 1000 yıllık reçetesi! Yiyen hastalık yüzü görmüyor...

Araştırmalarıyla bilim insanlarına öncü olan İbn-i Sina, birçok hastalığın başlangıcı olan kabızlığı kökten çözen besini 1000 yıl önce önerdi. Bağırsakları hareketlendiren çemen otunu İbn-i Sina hazırladığı şifa kitabında geçirdi. İbn-i Sina çemen otunun antioksidan bakımından da zengin olduğunu belirtti.
Doğal şeker barındıran çemen otunun vücut için kaçınılmaz faydaları vardır. Çemen tohumları kurtulup toz halinde kullanılır. İbn-i Sina salatalara ya da çorbalara yarım çay kaşığı kadar atılmasının yeterli olacağını vurguladı. Ayrıca çok tüketilmemesi konusunda da uyardı.
NOT: Çemen otu içeriğinde diosgenin madde barındırır. Bu madde vücuttaki hormonları düzenler. Ancak aşırı tüketimi özellikle östrojen hormonunu artırır.
İBN-İ SİNA'NIN ÖNERDİĞİ KABIZLIĞI BİTİREN MUCİZE BESİN: ÇEMEN OTUNUN FAYDALARI Yüksek oranda lif barındırır. Hem bitki hem de tohum formunda tüketilebilen çemen otu bağırsaklardaki flora dengesini sağlar. Bağırsak hareketlerini arttırarak gıda atıklarının vücutta kalmasını önler. Böylece kabızlık sorununun önüne geçer.
Vücuttaki lif dengesini de sağlayarak hücrelerin kanser dönmesini engeller. Cilt enfeksiyonu dahil ağzı içi yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
Düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde erkeklerin testosteron, kadınların ise östrojen hormonunu dengeler. Yeni doğum yapmış annelerin özellikle tüketilmesi tavsiye edilir. Çünkü çemen süt hormonunu artırarak bebeğin sağlıklı süt içmesini sağlar. Ayrıca sütün içindeki lif oranını da artırarak bebeklerde hazır gıdaya geçildiğinde kabızlık sorunu yaşanmalarını engeller.
İbn-i Sina kış hastalıklarına karşı çemen otunun güçlü bir antioksidan olduğunu vurgular. Bağışıklık sistemini güçlendiren çemen otunun virüslerle daha kolay başa çıkmasını sağlar. Boğazda ve akciğerlerde biriken balgamı söker atar. Nezle ve grip hastalıkların şiddetini azaltır. Geçmeyen öksürük için bir yemek kaşığı bala bir çay kaşığı ucu kadar çemen ekleyin. Günde bir kaşık tüketin.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kış yaklaşıyor: Doğal gaz faturasını yüzde 30 düşüren formül

Kış yaklaşıyor: Doğal gaz faturasını yüzde 30 düşüren formül